Láng Zsolt: Egységesítik a fővárosi bérlők feltételeit

Vágólapra másolva!
Már Karácsony Gergely sem tudta tovább titkolni, hogy hibázott, amikor nem adott utasítást a fővárosi cégeknek a bérleti díjak elengedésére, ezért teljesen rendezetlen helyzet alakult ki a vállalatoknál ebben a kérdésben. Most kénytelen volt elfogadni a Fidesz javaslatát, hogy a fővárosi gazdasági társaságok vezetői ugyanazokat a kedvezményeket biztosítsák a bérlőknek, amit a Fővárosi Önkormányzattól közvetlenül bérbe adott helyiségek esetében – tudta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Két hete a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció levélben fordult a főpolgármesterhez, és javaslatot tettek a feltételek egységesítésére, mert számos panasz érkezett a fővárosi vállalatok bérlőitől. Ahogy korábban megírtuk, hiába ígérte korábban Karácsony Gergely a fővárosi bérleti díjak elengedését, nem adott rá utasítást. Most megszülethet egy olyan koncepció, amelyben rögzítve lesznek a Főváros által nyújtott kedvezmények a rendkívüli egészségügyi veszélyhelyzet gazdasági kárainak enyhítésére - mondta a Magyar Nemzetnek Láng Zsolt.

"Üdvözítő hír a több száz bizonytalanságban lévő bérlőnek, a főpolgármester elfogadta a konstruktív javaslatainkat, és ebben az irányban lépni kíván. Levelet írt a fővárosi cégek vezetőinek, hogy ugyanazok a feltételek vonatkozzanak a száz százalékban fővárosi tulajdonú gazdasági társaságok bérlőire, mint amit a fővárosi önkormányzat biztosít" – mondta el a Magyar Nemzetnek Láng Zsolt.

A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője hozzátette: Karácsony júniusban fog előterjesztést hozni arról, hogy a fizetési haladék mellett milyen végleges segítséget nyújt a főváros a vállalkozóknak, szabályozzák a bérleti díjak esetleges csökkentését, elengedését. A Fidesz kezdeményezésére megszületett kidolgozás alatt álló terv tartalmazza majd azt a segítséget, hogy minél hamarabb visszatérjen a régi élet, és ne menjenek tönkre ezek a vállalkozások.