Döme Zsuzsanna, Ferencváros kétfarkú kutyapárti (MKKP) alpolgármestere, aki magát Dada Suzinak hívja, a koronavírus-világjárvány közepén közölte drogpolitikai elképzeléseit, miszerint a marihuána fogyasztását legalizálni kellene Magyarországon. Baranyi Krisztina polgármester kultúráért és ifjúságért felelős jobbkeze a Szeretlekmagyarország.hu portálnak adott interjúban hosszasan számolt be arról, hogy a drogliberalizáció már akkor is szívügyük volt, amikor a Kétfarkú Kutya Párt még nem is létezett – hívja fel rá a figyelmet az interjút szemléző Magyar Nemzet.

 

„Nyilván nem úgy képzeljük, hogy mindenki szabadon hozzájuthasson életkortól függetlenül. Hasonló szabályozásban gondolkodunk, ami más, a marihuánánál veszélyesebb drogokra is vonatkozik, mint például a dohánytermékek vagy az alkohol" – érvelt a barátai és maga által csak „Dada Suzinak" nevezett IX. kerületi alpolgármester, aki nyíltan vállalja: segített a (Juhász Péter-féle) Kendermag Egyesület marihuánalegalizálásért szervezett demonstrációinak szervezésében, sőt ezen törekvéseit továbbra is fenntartja.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz önkormányzati képviselője elítéli, hogy Baranyi Krisztina engedi, hogy a fővárosi kerületek között Ferencváros zászlóshajóként álljon ki a drogliberalizáció mellett.

„Felháborító, hogy a kultúráért és ifjúságügyekért felelős alpolgármester így gondolkodik, és nem azért áll ki, hogy tiltsa a drogokat, hanem pont az ellenkezőjéért. Nem akarjuk, hogy a kerület újra a kábítószerről legyen híres, egy felelős városvezető nem viselkedhet így. Szégyenletes, hogy Baranyi Krisztina polgármester nem határolódott el Döme törekvéseitől" – mondta Gyurákovics Andrea.

A konzervatív politikus hozzátette: „az elmúlt években azért küzdöttek, hogy Ferencváros megtisztuljon a szerhasználóktól."