Megvásárolta a Magyar Posta Zrt. két leányvállalatán keresztül a Díjbeszedő Csoport három tagvállalatának - Díjnet Zrt., Díjbeszedő Faktorház Zrt. és Díjbeszedő Informatikai Kft. - a Takarék Invest Kft. tulajdonában álló részesedését, a tranzakció csütörtökön zárult.

A Magyar Posta Zrt. az MTI-hez csütörtökön eljuttatott sajtóközleményében azt írta: a tranzakció a digitális szolgáltatások iránti fokozott igények kiszolgálását segíti és ezáltal a Magyar Posta Csoport hosszú távú eredményességét biztosítja. Hozzátették: alaptevékenységükhöz és fejlesztési terveikhez jól illeszkedik a Díjbeszedő Csoport vállalatainak profilja, és általuk lehetőség nyílik a hagyományos postai tevékenységek mellett a postai szolgáltatásokhoz kapcsolható digitális ügyféligények magasabb fokú kiszolgálására. Közölték: a lépés illeszkedik a Takarék Csoport átalakításához, amelynek egyik célja a működési profil ésszerűsítése és megtisztítása, a banki alaptevékenységekhez szorosan nem kötődő területek leépítése.

A tájékoztatás szerint a Takarék Invest Kft. a Díjbeszedő Csoport 2018 novemberében elfogadott üzleti stratégiájának megfelelően döntött az üzletrészek értékesítéséről, a tranzakciók értékbecslése vezető nemzetközi tanácsadó cég bevonásával történt. A Díjnet Zrt. 51 százalékos részesedését a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vásárolta meg, a Díjbeszedő Faktorház Zrt. 51 százalékos, valamint a Díjbeszedő Informatikai Kft. 50 százalékos részesedését pedig a Díjbeszedő Holding Zrt. A Magyar Posta Zrt. a tranzakcióval közvetett, teljes irányítást szerzett az érintett vállalatok felett - emelték ki.