Egy biztos, a kormány rendelkezik egy világos koncepcióval

2020.04.30. 10:54

Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kormány válaszairól a koronavírus-járvány kapcsán, valamint arról, hogy a magyar gazdaságnak miként lehet újraindulnia.

A politikus arról beszélt, hogy a kijárási korlátozásokat betartja a családjával együtt, a nagyszülőket is csak az interneten keresztül látják a gyermekei, ami senkinek sem könnyű, de mindenki megérti. Hozzátette, pár alkalommal, a szabályok betartása mellett elment a család egy-egy sétára a budai hegyekbe, ahol szerencsére nem voltak sokan, és mindenki figyelt az előírásokra.

A magyarországi törvények is lehetővé teszik, hogy a gyermekes szülők akár felváltva is otthon maradhatnak GYED-en a gyerekükkel, arra a kérdésre, hogy ezt elképzelhetőnek tartja-e a saját családjában, a képviselő úgy felelt, azt nem teheti meg, hogy a szavazásokon ne vegyen részt a Parlamentben. Ugyanakkor az is igaz, óriási élményt adhat a szülők bármelyikének, ha a gyerekeivel lehet együtt. Hozzátette, ő maga a járvány előtti időszakban is úgy élt, hogy átvállalt sok feladatot a feleségétől.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.