Kőműves kalapáccsal próbálták kikényszeríteni munkaadójuktól a fizetésüket

kalapács
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt négy férfi ellen, akik tavaly év végén kőművesként dolgoztak egy házfelújításon, munkaadójuk azonban nem adta meg nekik az előre megbeszélt összeget, ezért bántalmazással próbálták azt behajtani rajta.
Vágólapra másolva!

A kőművesként dolgozó férfiak egyike tavaly nyáron megállapodott egy férfival, hogy az egyik Csongrád megyei faluban található házát felújítja, kicseréli a nyílászárókat, és elvégzi a házon a szigetelést és a vakolást. Munkadíjként 1,2 millió forintban állapítottak meg, és a felújítás tavaly december elején elkészült.

A munkadíjból azonban 225.000 forintot nem fizetett meg a lakástulajdonos, ugyanis nem volt megelégedve a kőmüvesek által végzett munka minőségével.

Így azok hiába hívogatták telefonon, és követelőztek, a férfi sem egyenlítette ki a tartozását.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

December 22-én a négy kőműves felkereste férfit azzal az ürüggyel, hogy az otthagyott szerszámaikat elvigyék. A férfi és fia kaput nyitott nekik, a szerszámokat felpakolták, ezután azonban

a kőművesek kalapácsot és boxert ragadtak, és rájuk támadtak.

Közölték a férfival, hogy fizesse ki a tartozását, különben leverik az elvégzett szigetelést, illetve magukkal viszik az értékeiket a tartozás fejében, ha nem ad nekik pénzt. Az egyik kőműves a boxerrel vállon és felkaron ütötte, miközen azzal fenyegette, hogy eltöri a csontjait.

A fia megpróbálta védeni az apját, ám csak annyit ért el vele, hogy ő is kapott a verésből.

Mivel a férfi a bántalmazások és a fenyegetések hatására sem volt hajlandó megadni a tartozást, leléptek helyszínről azzal az ígérettel, hogy pár nap múlva visszajönnek.

A sértett és a fia könnyebb, zúzódásos fej, váll, és felkarsérüléseket szenvedtek a verés miatt.

Az ügyészség a négy férfit fegyveres önbíráskodással, magánlaksértéssel, és könnyű testi sértéssel vádolja - írja az Ügyészség oldala.