Az ügyészség vádat emelt négy férfi ellen, akik tavaly év végén kőművesként dolgoztak egy házfelújításon, munkaadójuk azonban nem adta meg nekik az előre megbeszélt összeget, ezért bántalmazással próbálták azt behajtani rajta.

A kőművesként dolgozó férfiak egyike tavaly nyáron megállapodott egy férfival, hogy az egyik Csongrád megyei faluban található házát felújítja, kicseréli a nyílászárókat, és elvégzi a házon a szigetelést és a vakolást. Munkadíjként 1,2 millió forintban állapítottak meg, és a felújítás tavaly december elején elkészült.

A munkadíjból azonban 225.000 forintot nem fizetett meg a lakástulajdonos, ugyanis nem volt megelégedve a kőmüvesek által végzett munka minőségével. Így azok hiába hívogatták telefonon, és követelőztek, a férfi sem egyenlítette ki a tartozását.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

December 22-én a négy kőműves felkereste férfit azzal az ürüggyel, hogy az otthagyott szerszámaikat elvigyék. A férfi és fia kaput nyitott nekik, a szerszámokat felpakolták, ezután azonban

a kőművesek  kalapácsot és boxert ragadtak, és rájuk támadtak. Közölték a férfival, hogy  fizesse ki a tartozását, különben leverik az elvégzett szigetelést, illetve magukkal viszik az értékeiket a tartozás fejében, ha nem ad nekik pénzt. Az egyik kőműves a boxerrel vállon és felkaron ütötte, miközen azzal fenyegette, hogy eltöri a csontjait. A fia megpróbálta védeni az apját, ám csak annyit ért el vele, hogy ő is kapott a verésből.

Mivel a férfi a bántalmazások és a fenyegetések hatására sem volt hajlandó megadni a tartozást, leléptek helyszínről azzal az ígérettel, hogy pár nap múlva visszajönnek.

A sértett és a fia könnyebb, zúzódásos fej, váll, és felkarsérüléseket szenvedtek a verés miatt.

Az ügyészség a négy férfit fegyveres önbíráskodással, magánlaksértéssel, és könnyű testi sértéssel vádolja - írja az Ügyészség oldala.