Cs. Dániel nem tudta elfogadni, hogy a barátnője tavaly nyáron szakított vele, ezért brutális kegyetlenséggel végzett vele egy kőbányai lakásban, aztán Németországba menekült. Az ügyészség élete végéig börtönbe küldené a férfit.

A fiatal férfi egy internetes társkeresőn ismerkedett meg K. Katával, aki egy kőbányai boltban dolgozott. Később össze is költöztek, de sokat vitatkoztak, "se veled, se nélküled" kapcsolatban éltek.

Forrás: Origo

A nő júliusban szakított a férfival, de később még találkozgattak.

Július 29-én, az esti órákban

a férfi átment a nő X. kerületi lakásába, ahol fojtogatta, majd egy késsel elvágta a torkát.

Cs. Dániel a gyilkosság után Frankfurtba menekült.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A nő holttestét másnap az egyik kollegája találta meg a Kolozsvári utcai lakásban. Volt kulcsa hozzá, az áldozat adta neki, és azért ment át, mert a K. Kata aznap nem ment be dolgozni, és aggódott miatta.

A bíróság soron kívül európai elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, akit végül július 31-én, egy frankfurti bevásárlóközpont közelében fogtak el. A rendőrség augusztus 29-én különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe is vette Cs. Dánielt.

Forrás: Origo

Az ügyészek vádat emeltek a férfi ellen, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, amiből leghamarabb huszonöt év után szabadulhasson feltételesen – írja Origónak küldött közleményében a Fővárosi Főügyészség.