Az illető nem akarja felfedni a kilétét, hiszen mindössze tisztelete jeléül kívánt átnyújtani egy virágcsokrot Müller Cecíliának.

Anyák napja előtt egy kicsivel, az operatív törzs mai tájékoztatója előtt egy, az inkognitóját megőrizni akaró fiatalember lepte meg a stúdióban egy „méretes" virágcsokorral – méghozzá a legendás lila orgonából – a tiszti főorvos asszonyt. Müller Cecília láthatóan meghatódott ettől a gesztustól - írja a Ripost.

Az esetet Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár tette közzé a Facebookon, méghozzá a nagyon népszerű „háromszíves" emoji kíséretében.

A névtelen fiatalember gesztusát illetően találgatásokra vagyunk utalva - jegyzi meg a lap. A cikk szerint az benne van biztosan, hogy Müller Cecíliára, aki a koronavírus-veszélyhelyzet eddigi 51 napján lényegében megszakítás és komolyabb pihenés nélkül folyamatosan állja a sarat, már egyfajta pótmamaként tekint az ország.

A Ripost korábban ott tudott meg érdekes dolgokat Müller Cecíliáról, ahol korábban élt és dolgozott: Mezőfalván, Nagyvenyimben, Dunaújvárosban. 10 pontba szedték az érdekességeket:

Nagyvenyimben volt háziorvos

A mi ismeretségünk már 20 éves – mondta el a Ripostnak Nagyvenyim polgármestere, Vargáné Kaiser Katalin.

„A férje képviselő-testületi tag volt, Cili háziorvos volt a községünkben. Én nem voltam a betegük, de tudom a lakosoktól, hogy nagyon elégedettek voltak vele, a férjét is szeretik a betegei."

Mindenki Cilinek szólítja – mondták Nagyvenyimben, bárkit kérdeztek.

Mezőfalván, ahol korábban volt háziorvos, és Dunaújvárosban, ahol megyei tisztifőorvosként dolgozott, szintén Cilinek becézik, csak így emlegetik.

Férje is háziorvos, emellett csillagász és sikeres fotográfus

A férje jelenleg itt, a községben háziorvos – mondta Nagyvenyimben Vörös Marika, azaz Manci néni.

Róla tudni kell, hogy ő is imádja a munkáját, Cili pedig mindenben támogatja. Az egyetemen ismerkedtek meg a férjével, aki most az én háziorvosom – árulta el a szomszédjuk.

„József csillagászattal is foglalkozik, valamint fotográfiával. Többször rendeztünk kiállításokat a képeiből, amiknek nagyon nagy volt a sikere" – tette hozzá a polgármester asszony.

Két gyermeket nevelt fel

„Két gyermekük van, akik szintén nagyon műveltek. Ők, ha jól tudom, már elköltöztek innen, de sűrűn hazalátogatnak szeretett szüleikhez" – tudták meg Manci nénitől.

Neki köszönhető, hogy gyógyszertár nyílt

Régóta ismerem, hiszen szomszédok vagyunk – mondta dr. Papp László Zoltán szakgyógyszerész.

„A feleségem testvérével egy évfolyamra járt az egyetemen. Már ott is kimondottan tehetséges volt. Először belgyógyászaton dolgoztak a férjével, majd kikerültek Mezőfalvára, ahol fiatalon kaptak szolgálati lakást, Cili ott volt háziorvos. Ezután költöztek Nagyvenyimre. Akkor itt, a településen nem volt gyógyszertár, én szerettem volna nyitni egyet, de nem tudtam, mire lenne igény. Így megkerestem Cilit mint orvost, hogy a segítségét kérjem, ő pedig azonnal igent mondott."

Jóban van a falubeliekkel

„Nagyon jó viszonyt ápolunk. Régen nyaranta átjártunk egymás kertjébe sütögetni, bográcsozni, de aztán jött a mérhetetlen sok munka, nem maradt már erre idő – mondja a szomszéd.

„Amikor békésebb idők voltak, még a járvány előtt, többször sétáltunk együtt, gyönyörködtünk a kertekben... Mindig azt mondta ő is, a férje is, hogy nagyon szeretnek itt élni, nem költöznének el innen" – emlékszik a polgármester asszony.

És mi nagyon örülünk, hogy ma is itt élnek velünk, felnézünk rájuk – teszi hozzá.

Jól bírja a munkát

„Most a szakmája csúcsán van, de azzal tisztában kell lennünk, hogy oda el is kellett jutnia. Rengeteg időt és energiát fektetett az egészségügybe, neki ez nemcsak a munkája, de a hivatása is, éppen ezért tudja teljes szívből végezni ezt a mai napig" – vélekedik Vargáné Kaiser Katalin.

Mentette az embereket a vörösiszap-katasztrófa idején

Cili Honvédelemért díjat kapott, és a községünk díszpolgára lett – mondta a polgármester asszony.

A vörösiszap-katasztrófánál is helytállt, ami teljesen új helyzet volt, nem volt recept, mit és hogyan kell tenni. Cilinek döntenie kellett mint tisztiorvosnak, és szinte másodpercek alatt a kilakoltatásról döntött. És kiderült, hogy jól döntött. Segített a mentésben, védte az embereket.