Ismeretlen tisztelőjétől, egy fiatalembertől kapott virágot Müller Cecília

Müller Cecília virágcsokor
Vágólapra másolva!
Az illető nem akarja felfedni a kilétét, hiszen mindössze tisztelete jeléül kívánt átnyújtani egy virágcsokrot Müller Cecíliának.
Vágólapra másolva!

Anyák napja előtt egy kicsivel, az operatív törzs mai tájékoztatója előtt egy, az inkognitóját megőrizni akaró fiatalember lepte meg a stúdióban egy „méretes" virágcsokorral – méghozzá a legendás lila orgonából – a tiszti főorvos asszonyt.

Müller Cecília láthatóan meghatódott ettől a gesztustól

- írja a Ripost.

Az esetet Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár tette közzé a Facebookon, méghozzá a nagyon népszerű „háromszíves" emoji kíséretében.

A névtelen fiatalember gesztusát illetően találgatásokra vagyunk utalva - jegyzi meg a lap. A cikk szerint az benne van biztosan, hogy Müller Cecíliára, aki a koronavírus-veszélyhelyzet eddigi 51 napján lényegében

megszakítás és komolyabb pihenés nélkül folyamatosan állja a sarat,

már egyfajta pótmamaként tekint az ország.

A Ripost korábban ott tudott meg érdekes dolgokat Müller Cecíliáról, ahol korábban élt és dolgozott: Mezőfalván, Nagyvenyimben, Dunaújvárosban. 10 pontba szedték az érdekességeket:

Nagyvenyimben volt háziorvos

A mi ismeretségünk már 20 éves – mondta el a Ripostnak Nagyvenyim polgármestere, Vargáné Kaiser Katalin.

„A férje képviselő-testületi tag volt, Cili háziorvos volt a községünkben. Én nem voltam a betegük, de tudom a lakosoktól, hogy nagyon elégedettek voltak vele, a férjét is szeretik a betegei."

– mondták Nagyvenyimben, bárkit kérdeztek.

Mezőfalván, ahol korábban volt háziorvos, és Dunaújvárosban, ahol megyei tisztifőorvosként dolgozott, szintén Cilinek becézik, csak így emlegetik.

Férje is háziorvos, emellett csillagász és sikeres fotográfus

A férje jelenleg itt, a községben háziorvos – mondta Nagyvenyimben Vörös Marika, azaz Manci néni.

Róla tudni kell, hogy ő is imádja a munkáját, Cili pedig mindenben támogatja. Az egyetemen ismerkedtek meg a férjével, aki most az én háziorvosom – árulta el a szomszédjuk.

„József csillagászattal is foglalkozik, valamint fotográfiával. Többször rendeztünk kiállításokat a képeiből, amiknek nagyon nagy volt a sikere" – tette hozzá a polgármester asszony.

Két gyermeket nevelt fel

„Két gyermekük van, akik szintén nagyon műveltek. Ők, ha jól tudom, már elköltöztek innen, de sűrűn hazalátogatnak szeretett szüleikhez" – tudták meg Manci nénitől.

Neki köszönhető, hogy gyógyszertár nyílt

Régóta ismerem, hiszen szomszédok vagyunk – mondta dr. Papp László Zoltán szakgyógyszerész.

„A feleségem testvérével egy évfolyamra járt az egyetemen. Már ott is kimondottan tehetséges volt. Először belgyógyászaton dolgoztak a férjével, majd kikerültek Mezőfalvára, ahol fiatalon kaptak szolgálati lakást, Cili ott volt háziorvos. Ezután költöztek Nagyvenyimre. Akkor itt, a településen nem volt gyógyszertár, én szerettem volna nyitni egyet, de nem tudtam, mire lenne igény. Így megkerestem Cilit mint orvost, hogy a segítségét kérjem, ő pedig azonnal igent mondott."

Jóban van a falubeliekkel

„Nagyon jó viszonyt ápolunk. Régen nyaranta átjártunk egymás kertjébe sütögetni, bográcsozni, de aztán jött a mérhetetlen sok munka, nem maradt már erre idő – mondja a szomszéd.

„Amikor békésebb idők voltak, még a járvány előtt, többször sétáltunk együtt, gyönyörködtünk a kertekben... Mindig azt mondta ő is, a férje is, hogy nagyon szeretnek itt élni, nem költöznének el innen" – emlékszik a polgármester asszony.

– teszi hozzá.

Jól bírja a munkát

„Most a szakmája csúcsán van, de azzal tisztában kell lennünk, hogy oda el is kellett jutnia. Rengeteg időt és energiát fektetett az egészségügybe,

neki ez nemcsak a munkája, de a hivatása is,

éppen ezért tudja teljes szívből végezni ezt a mai napig" – vélekedik Vargáné Kaiser Katalin.

Mentette az embereket a vörösiszap-katasztrófa idején

Cili Honvédelemért díjat kapott, és a községünk díszpolgára lett – mondta a polgármester asszony.

A vörösiszap-katasztrófánál is helytállt, ami teljesen új helyzet volt, nem volt recept, mit és hogyan kell tenni. Cilinek döntenie kellett mint tisztiorvosnak, és szinte másodpercek alatt a kilakoltatásról döntött. És kiderült, hogy jól döntött.

Segített a mentésben, védte az embereket.