2942 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Vágólapra másolva!
12 krónikus beteg meghalt, 16 meggyógyult a kormányzati tájékoztató portál legfrissebb adatai szerint. Ezzel 335 főre emelkedett az áldozatok száma, 625-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Vágólapra másolva!

1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

A fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon koronavírussal fertőzött lakói közül újabb 4 meghalt, így már 38-ra emelkedett az ottani áldozatok száma.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért

a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Az elmúlt 24 órában meghalt betegek anonim adatai Forrás: koronavirus.gov.hu

Ahogy az eddig meghalt betegek adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérik az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.