Már csütörtökön majdnem megtörtént a tragédia: Szilágyi István fia is attól félt, hogy "vér fog folyni"

Szilágyi István színész gyilkosság meggyilkolása
Vágólapra másolva!
A meggyilkolt színész, Szilágyi István fia rendszeresen verte a szüleit. Nemcsak az édesapját, hanem az édesanyját is. Aki követte a házaspár életét, több olyan képet láthatott róluk az elmúlt időszakban, amin kék-zöld foltok látszódtak az arcukon. A családnak segítő, a Baptista Szeretetszolgálatnak dolgozó Baricz Dezső az Origónak azt mondta, csütörtökön ő is nagyon megijedt a 49 éves férfitől, aki pár nappal később, vasárnap reggel agyonverte az édesapját, a Lópici Gáspárként is ismert színészt az otthonában. Péter egy beszélgetés közben azt mondta, ki kell mennie a szobából, mert ha nem teszi, vér fog folyni. Nem volt vita, vagy hangos veszekedés, egy történet mesélése közben jött rá - ahogy Baricz Dezső fogalmazott - "a roham". A 49 éves, az apja megölésével gyanúsított férfi évekkel ezelőtt már állt bíróság előtt súlyos testi sértés vádjával, azért, mert rátámadt az apjára.
Vágólapra másolva!

Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója hetekig, ötven napja járt az idős Szilágyi házaspárhoz segíteni. Beszélgetett velük, ebédet vitt nekik, és ha kellett, ki is takarított, így próbált meg könnyíteni az életükön. Az Origónak azt mondta, mivel ő nem ismerte a szüleit, úgy tekintett a leginkább Lópici Gáspárként ismert Szilágyi Istvánra, mint a fogadott apjára. Azt is elárulta, hogy a közösségi oldalról, egy helyi csoportból tudta meg, mi történt reggel, és azonnal hozzájuk sietett. Akkor már ott voltak a rendőrök. Egyébként nem lepte meg, hogy a fiú, Péter rátámadt az apjára, hiszen két-három héttel ezelőtt is jelentek már meg olyan képek a közösségi oldalon,

amelyeken az idős házaspár mindkét tagján verés nyomait lehetett látni.

Ő személyesen is látta ezeket a foltokat.

Fotó: Polyák Attila - Origo

„Rákérdeztem, hogy mi történt, azt mondták, hogy elestek. Ilyen nincs, hogy egyszerre mind a ketten elesnek, és tiszta kék-zöld foltok vannak az arcukon. Miután elment otthonról a fiuk, Jolika mondta, hogy

most már mondjuk el Dezsőnek, hogy nem elestünk, hanem megütött Péter.

A művész úr kikelt magából, és azt mondta, hogy engem nem ütött meg, én elestem és kész, hogy te mit mondasz, az a te dolgod. Úgyhogy el is ismerték, meg nem is" - mondta a férfi, aki hirtelen haragú, agresszív embernek ismerte meg Pétert, pedig részegnek még sohasem látta. Tehát nem csak akkor ütött, amikor ivott.

Csütörtökön a saját bőrén tapasztalta meg,

hogy milyen tud lenni egyik pillanatról a másikra az apja meggyilkolásával gyanúsított Péter.

Helyszínelők dolgoznak Szilágyi István színművész házánál Fotó: Polyák Attila - Origo

„Beszélgettünk sok mindenről. Péter is mesélt egy történtet. Egyszer csak a művész úr azt mondja, hogy na és mi a vége a történetnek, mert arra várunk. Kérdeztem én is, hogy mi a vége. Abban a pillanatban a fia kikelt magából, nagyon ingerült lett. Péter fölállt, és azt mondta, most kimegyek, mert epilepsziás rohamaim jönnek.

Kimegyek, mert ha nem, vér fog folyni.

Kiment a szobából. Én még behívtam a kétméteres, önkéntes kollégámat, aki kint telefonált az udvaron. Behívtam, hogy figyelj, gyere már be, mert itt nem lehet tudni, hogy mi lesz. Péter kiment. Ott volt vagy tíz percig.

Amikor visszajött, azt mondta, már megnyugodtam, de sajnos ez gyakori nálam, hogy ilyen rohamaim vannak.

Akkor nem történt semmi, de amikor kimondta, hogy kimegyek, mert epilepsziás rohamaim jönnek,

úgy eltorzult Péter arca, hogy elkezdtem félni tőle"

- tette hozzá Baricz Dezső, és azt is elárulta, azért nem jelezte ezt a rendőröknek, mert nem akart beleavatkozni a család életébe.

Fotó: Polyák Attila - Origo

- magyarázta.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A gyanú szerint a 49 éves Péter május 3-án reggel agyonverte az édesapját, a 82 éves, ismert színészt, Szilágyi Istvánt az otthonában. Feltehetően egy kalapáccsal végzett vele, bár ezt még nem erősítették meg a rendőrök. Szilágyi István felesége értesítette a rendőröket, aki sokkos állapotban rohant át a szomszédos vegyesboltba, hogy segítséget kérjen. A rendőrök a helyszínen elfogták a férfit, akit emberöléssel gyanúsítanak.