Helyszínelők érkeztek reggel a 82 éves színész XVII. kerületi lakásához. Az Origónak a helyszínen a színész egyik ismerőse azt mondta, a fia feltehetően kalapáccsal verte agyon a Lópici Gáspárt is alakító Szilágyi Istvánt. A fiát a helyszínen elfogták a rendőrök.

Az Origo úgy tudja, vasárnap reggel hívták a rendőröket, hogy Budapest külvárosában egy férfi megölte az édesapját. 

A rendőrség később megerősítette a hírt. Közleményük szerint a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába május 3-án 7 óra 34 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XVII. kerületi X. utcában, egy 

családi házban egy férfi bántalmazta az apját. 

Az idős férfi meghalt. A Ripost azt írta, hogy Szilágyi István volt az, akit megöltek. Ő az a színész, akit szinte az egész ország ismert filmes szerepe miatt, amiben Lópici Gáspárnak hívták.

A gyilkossággal gyanúsított férfi, a színész fia három évvel ezelőtt már állt bíróság előtt azért, mert nagyon megverte az apját. 

Akkor súlyos testi sértés miatt kellett felelnie. 

Szilágyi Istvánra korábban rátámadt már a fiaForrás: MTI/Kallos Bea

A Baptista Szeretetszolgálat színművész háza előtt tartózkodó tagja azt mondta az Origónak, hónapok óta ápolta az idős férfit, utoljára pénteken járt nála.

Szilágyi István házában helyszínelők dolgoznak, a tetthelyet rendőrök biztosítják 2020. május 3-ánForrás: Origo

Arról is beszélt, hogy ma reggel is azonnal a házhoz sietett, ahol már a bűnügyi technikusok dolgoztak, amikor odaért.

Rendőrök zárják le a Szilágyi István háza előtti utca egy részét 2020. május 3-ánForrás: Origo

Azt mondta, odabent minden tiszta vér, kalapáccsal verték agyon a színészt. Ezt azonban egyelőre nem erősítették meg a rendőrök az Origónak.

Forrás: Origo

A Bors úgy tudja, hogy Szilágyi feleségét a rendőrök a Teve utcai székházba vitték kihallgatásra, és azt is írták, hogy rajta nem volt semmilyen külsérelmi nyom. Ő szólt a rendőröknek, berohant a közelükben lévő vegyesboltba. 

Magánkívül volt, kiabált, hogy hívjak segítséget, a papa valószínűleg meghalt" 

– mondta a boltos. 

A lap azt is írja, hogy egy családi vita, veszekedés fajult el annyira, hogy a gyanú szerint Péter megölte az apját.  

A rendőrök a helyszínen, még a szemle előtt elfogták a 49 éves férfit. A BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter ellen emberölés gyanúja miatt indított eljárást.