Vasárnap reggel otthonában támadt rá fia Szilágyi Istvánra, a színészre, akit a legtöbben Lópici Gáspárként ismernek a filmszerepe miatt. A színész felesége kétségbeesve, sokkos állapotban rohant át a szomszédos kisboltba, ahol csak annyit hajtogatott: hívjatok rendőrt, Péter megöli az apját - írja a Blikk.

Évek óta hatalmas problémák vannak a családnál, sokan, többek közt mi is próbáltunk már segíteni nekik, de a helyzet sosem változott. Pityi bácsi fia, Péter csúnyán bánt a szüleivel, sajnos kódolva volt a baj. Azonnal hívtuk a mentőt és a rendőröket, később tudtuk meg, hogy a fia egy kalapáccsal ütötte, ahol érte - mondta a lapnak a szomszédos kisbolt eladója.

Szilágyi István A revizor című komédiájának főpróbáján a Győri Nemzeti Színházban 2015. február 10-énForrás: MTI/Krizsán Csaba

A helyszínelés még tart az elhanyagolt romos családi házban. A színész fiát már elvitték a rendőrök kihallgatásra, ahogyan a feleségét is.

A Police.hu közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 3-án 7 óra 34 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XVII. kerületi X. utcában, egy családi házban egy férfi bántalmazza apját. A rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak, és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter ellen emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.