Megverte az apját egy héhalmi férfi

2020.05.04. 14:38

A büntetett előéletű férfi amikor ivott, akkor rendszeresen megalázta és fenyegette a szüleit. A legutóbbi esetben tovább ment, késsel támadt a szüleire, végül megzúzta az apja orrát.

Az 56 éves férfi április második felében szabadult az elzárásból, majd visszament a szülei héhalmi házába. A férfi korábban is rendszeresen ivott, részegen mindig megalázta a szüleit, akikkel ezért összeveszett. A szülők többször is kérték tőle, hogy fejezze be az ivást, valamint hogy költözzön el tőlük.

Szabadulása után is folytatta az ivást, többször is kifejezte azt a reményét, hogy a szülei minél hamarabb "megdöglenek", valamint azt hangoztatta, hogy akkor költözik el, ha kivásárolják a házból.

Április 29-én a férfi részegen ismét szidni kezdte a szüleit, majd dühében több dolgot összetört a szobájában. A viselkedése miatt az anyja rendőrt hívott, emiatt a férfi még dühösebb lett és kijelentette, hogy "meg fognak dögleni". A konyhaszekrényből elővett egy kést, és közelíteni kezdett a szüleihez.

A szülőknek együttes erővel sikerült kicsavarniuk a kezéből a kést, viszont a dulakodás közben a férfi arcon fejelte az apját, majd meg is ütötte, amitől megzúzódott az orra. Végül a rendőrök állították le a támadót.

A férfit súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatták ki. Az ügyészség többek között bűnismétlés veszélye miatt javasolta a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.