Kiderült: szomorú története van az angyalkának, amit Orbán Viktor az asztalán őriz

angyalka, Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Az Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett hivatali fotókon rendre megfigyelhető az íróasztalon egy pici, üvegből készült angyalka.
Vágólapra másolva!

Legutóbb akkor tűnt fel a tárgy, amikor a miniszterelnök a kijárási korlátozások enyhítését jelentette be a Karmelita kolostorban. A Blikk utánajárt, miért van az angyal Orbán Viktor asztalán. Több, a miniszterelnök környezetében dolgozó embert is megkérdezett a lap, így kiderült: a tárgynak meglehetősen szomorú története van.

Amikor a Parlamentből a Karmelitába költözött a kormányfő, két tárgyhoz ragaszkodott: a gyerekeiről készült fotóhoz, illetve ehhez a kis üvegdíszhez.

Ez utóbbi a hét évvel ezelőtt meghalt Szalai Annamáriához, a zalaegerszegi Fidesz alapítójához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács néhai elnökéhez kötődik - árulta el a lapnak Orbán Viktor egyik kollégája.

Orbán Viktor az asztalán őrzi az angyalkát Forrás: Blikk

Szalai Annamária temetése után - amelyen Orbán Viktor mondta a gyászbeszédet - odalépett a kormányfőhöz a meghalt politikus egyik barátja, és azt mondta neki:

- és átnyújtott egy borítékot.

Szalai Annamária Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök otthon három dolgot talált benne: Szalai érettségi fényképét, a Fidesz-tagkártyáját, valamint egy üvegből készült angyalkát, amely a kórházi ágyán vigyázott Szalaira. Orbán Viktor azóta őrzi az angyalt, pontosabban az angyal őrzi őt – fogalmazott a Karmelitában dolgozó informátor.