Újabb átkelő nyílt meg a magyar-szlovák határon

határátkelő Szlovákia Tornanádaska
Vágólapra másolva!
Hétfőtől újra megnyílt a tornanádaskai átkelőhely a magyar-szlovák határon - jelentette be Szijjártó Péter. A bánrévei átkelőt pedig már a Csehországba és Lengyelországba tartó kamionok is használhatják.  
Vágólapra másolva!

Hosszú egyeztetések után ma újabb átkelő nyílt meg a magyar-szlovák határon, ezúttal Tornanádaskánál - számolt be Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

– Riz Gábor képviselőtársam több tucat, a térségében található település polgármesterének kérését tolmácsolta, amikor a tornanádaskai átkelő megnyitását kezdeményezte az ingázó munkavállalók és a környéken működő vállalatok számára - írta a külgazdasági és külügyminiszter, aki azt is hozzátette, hogy a szlovák hatóságokkal folytatott tárgyalások révbe értek, így

hétfő reggeltől magyar és szlovák állampolgárok munkavállalási céllal, kishatárforgalomban ismét használhatják az átkelőt.

A miniszter arról is beszámolt, hogy a közeli bánrévei átkelőt már nemcsak magyar-szlovák kétoldalú forgalomban használhatják a kamionok és teherautók, hanem cseh és lengyel szállítási célpontok esetében is.