Alvó betegeket fosztott ki egy férfi a kórházban Kalocsán

alvó betegetek fosztott ki a kórházban
Vágólapra másolva!
Kórházban fekvő beteg embereket lopott egy tolvaj Kalocsán. Mint kiderült, két nappal korábban egy másik lopás miatt hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Január 21-én este érkezett Kalocsára egy férfi, hogy meglátogassa a kórházban az egyik rokonát.

Mikor megtudta, hogy a hozzátartozója nem ott fekszik, nem ment el a kórházból, hanem bement egy kórterembe, hogy lopjon.

A gyógyszerektől mélyen alvó idős férfi ágya melletti szekrényről ellopott egy ötezer forint értékű telefont a töltőjével együtt.

illusztráció Forrás: pixabay.com

Egy másik beteg ágya mellől, aki ugyan ebben a kórteremben feküdt, egy telefont és egy bőr tárcát akart elvenni épp, amikor az alvó férfi felriadt és rászólt a tolvajra.

Ezután a férfi kiszaladt a szobából és a beteg, csak utána vette észre, hogy a dolgai eltűntek. Nem sokkal később a sebészeti osztály egyik kórtermébe is beosont a férfi, ahonnan egy karórát emelt el egy alvó beteg mellől.

Az idős férfi felébredt és látta, hogy a tolvaj az ágya melletti szekrényen könyököl és az egyik kezében a táskáját, a másikban a karóráját fogja.

A férfinek volt annyi lélekjelenléte, hogy kikapta a táskát a besurranó kezéből, akinek az órával sikerült kiszaladni a kórteremből.

Nem sokkal később a rendőrök a buszpályaudvaron a igazoltatták a férfit és megtalálták nála a lopott telefonokat, a pénztárcát és az órát.

A kórházi lopás előtt két nappal a dunaújvárosi férfit egy másik lopási ügyben hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség.

A férfit letartóztatásban van, az ügyészség három rendbeli kifosztás bűntettével vádolja

és börtönbüntetés kiszabását javasolja a bíróságon, erről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni. – írta közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.