Egy budapesti férfi azt hazudta egy házaspárnak, hogy ő rendőr, és gyakorlatilag a belügyminiszter jobbkeze, így tud nekik segíteni a lakásvásárlásban. A két társával együtt kisebb részletekben több millió forintot csaltak ki a pártól.

B. Zsolt a két társa, K. Árpád és T. Péter Balázs egy ferencvárosi lakás adás-vételével kapcsolatban vert át egy budapesti házaspárt. A cukrász végzettségű férfi elhitette velük, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, ezért segíteni tud nekik az ügyintézésben. A segítségért a pár két hónap alatt, több részletben nagyjából 5 millió forintot adott a csalónak.

Forrás: Police.hu

A férfit akkor fogták el a rendőrök, amikor 1 millió forintot vett át a lakás állítólagos átírásáért. Ezek után elfogták a két társát is.

B. Zsolt a beismerő vallomásában elmondta, hogy a csalásra T. Péter Balázs vette rá kihasználva a rossz anyagi helyzetét. A kicsalt pénzt mindig neki adta oda, majd tőle kapott vissza készpénzt, vagy kisebb ajándékokat. A történetet, amivel a házaspárt átvették a férfi két társa találta ki.

A rendőrség jelentős kárt okozó csalás miatt indított eljárást a három férfi ellen, akik szabadlábon védekeznek.