Deutsch Tamás: Az Európai Parlament magát járatja le a jövő heti vitán

DEUTSCH Tamás
Strasbourg, 2019. július 16. Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar koronavírus-törvénnyel kapcsolatos jövő heti vitán az Európai Parlament (EP) saját magát járatja le, hiszen tényszerűen már cáfolt kérdésről kívánnak eszmét cserélni - mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Deutsch hozzátette, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság európai értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke azt nyilatkozta, hogy

a bizottság megvizsgálta és rendben találta a koronavírussal kapcsolatban Magyarországon hozott jogi döntéseket.

A nyilatkozat egyszer, s mindenkorra világossá teszi az Európai Bizottság álláspontját: minden rendben van a járvány miatt hozott magyarországi döntésekkel kapcsolatban - fűzte hozzá.

Mint mondta, mivel

a Zöldek kezdeményezésére végül az a döntés született, hogy újabb vita lesz "a magyarországi jogállamiság sanyarú helyzetéről".

Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mindezt úgy, hogy a tények egyértelműen azt mutatják: a koronavírus-törvény miatt a magyar jogállami intézményekkel, kormánnyal, kormányfővel szemben megfogalmazott durva, méltatlan és igazságtalan támadások tévesnek bizonyultak - emelte ki Deutsch Tamás.