Unokája mellett Szilágyi István sógornője is felhívta szobrászművész testvérét a vasárnapi gyilkosság miatt, miután 49 éves fiuk a gyanú szerint egy kalapáccsal agyonverte 82 éves, híres apját. A Blikk segített Saroltának telefonon elérnie az özvegyasszonyt, akit az elmúlt hetekben nem lehetett csak úgy felhívni. A házaspárnál ugyanis már kikapcsolták a telefont Péter miatt. A lap azt írja, az özvegy testvére régóta kérte, hogy adják el a házat és költözzenek el a fiuktól, de az idősek hallani sem akartak róla. Arról is beszélt, hogy amikor évekkel ezelőtt azzal hívta a színész, hadd lakhasson nála a fia, ha kiengedik házi őrizetbe, ő nem ment bele.

Szilágyi István özvegye szerdán váltott néhány szót telefonon a testvérével, Saroltával. Ebben a Blikk segített neki, mivel az idős párnál kikapcsolták a telefont. A gyilkossággal gyanúsított fiuk ugyanis annyit beszélt, hogy nem tudták kifizetni a számlát. 

Éreztem, hogy baj lesz" 

-  mondta a lapnak Szilágyi István sógornője. 

Fotó: Polyák Attila - Origo

Haragszom Pistára... Korábban sokszor csúnyán bánt a fiával, talán azért is lett olyan az a gyerek, amilyen. Péternek nehéz gyerekkora volt... Még pici volt, amikor a szülei elváltak, az apja pedig magával vitte. Jolika hosszú ideig nem is látta, azért ragaszkodik most hozzá ennyire, nem akarja még egyszer elveszíteni" 

- tette hozzá Sarolta, és azt is elárulta, hogy a színész a válás után újra elvette a feleségét.

Itt olvashat arról, hogy Szilágyi István özvegye és unokája sírva vigasztalta egymást, amikor Nándor, a kamasz fiú felhívta a nagyanyját telefonon a gyilkosság után. 

Fotó: Polyák Attila - Origo

Két éve elítélték azért, mert az apjára támadt

Bár a szülei sokszor tagadták, hogy a fiuk támadt rájuk, Pétert már ítélték el emiatt. Három évvel ezelőtt úgy megverte az apját a részeg férfi,  hogy több bordája eltörött és kórházba kellett vinni.  Édesapja a bírónak azt mondta, egy farakásra esett rá, ezért véraláfutásos az arca, de az igazságügyi orvosszakértő bebizonyította, hogy attól nem keletkezhettek volna ilyen sérülései. 

2018-ban két év börtönre ítélték Pétert, három évre felfüggesztve. 

Ez azt jelentette, hogy szabadon távozhatott a bíróságról. 

Én valahol elhiszem, hogy Péter önvédelemből tette, amit tett. Nagyon nem akart visszakerülni a börtönbe, ezért nem tett volna semmi olyat, amiért lecsukhatnák. Pedig nagy volt a baj, én már régen is mondtam, hogy adják el a házat és költözzenek külön Pétertől, de nem akartak, még a bírósági ügy után sem. Akkor felhívott Pista, és arra kért, hadd lakhasson nálam a fia, ha kiengedik házi őrizetbe, de nem mentem bele" 

- mondta Sarolta.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Kalapáccsal sújtott le az apjára a gyanú szerint

A gyanú szerint a többek között Lópici Gáspár szerepéről ismert Szilágyi Istvánt május 3-án reggel 

egy kalapáccsal verte agyon 49 éves fia az otthonában. 

A férfit a holttest mellől vitték be a rendőrök. Pétert 

bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés 

miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették és letartóztatták