Nyelvtani hibáktól hemzsegő, érthetetlen levelet írt Bangóné a Miniszterelnökségnek

Vágólapra másolva!
Jelt adott magáról a magyartanárok réme, a Fidesz-szavazókat patkányozó Bangóné Borbély Ildikó, aki áprilisban írásbeli kérdést tett fel a Miniszterelnökségnek. A magyar nyelv elemeit nyomokban tartalmazó beadványa ezúttal nemcsak helyesírási hibákkal volt tele, hanem néhány mondat szinte értelmezhetetlen volt.
Vágólapra másolva!

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő még áprilisban írásbeli kérdést intézett Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, azt tudakolván, "ki védi meg a kormánytisztviselőket a koronavírusos megfertőzésektől" (magyarul: ki védi meg a kormánytisztviselőket a koronavírus-fertőzéstől).

Már a kérdés címe is azt sejtette, hogy nem lesz könnyű végigolvasni a beadványt, azonban a végeredmény minden várakozást alulmúlt. Bangóné a Google-fordítót megszégyenítve vetette papírra az értelmetlenebbnél értelmetlenebb mondatokat, mondatrészeket:

  • "a kormánytisztviselők hiába kéri";
  • "az érintettek többször kérték a kormányzat, hogy mely vizsgálják meg a munkaköröket, hogy melyek teszik lehetővé az otthonról való munkavégzést, és melyek nem;
  • "azon munkakörök esetében, melyek ellátása otthoni munkavégzés keretében is megoldható, az állomány kifejezet az irányú szándékát, hogy munkájukat ilyen feltételek mellett is a megszokott magas színvonalon el tudja látni."

A magyarra hasonlító nyelven íródott levelet Orbán Balázs miniszterhelyettes válaszolta meg, aki az első pár sor elolvasása után inkább úgy döntött, nyelvtantanár közreműködését kéri. "Megkértem egy nyelvtantanárt, hogy helyesírási és nyelvhelyességi szempontból nézze át a szöveget" - írta ki Facebookjára a politikus. A végeredményt aztán közzétette oldalán, azzal a kommentárral, hogy

Forrás: Facebook

Hétfőn tartották a magyar érettségit: ha Bangóné Borbély Ildikónak most kellett volna érettségiznie, jó eséllyel megbukott volna.

A szocialista politikusnak nem ez volt az első merénylete a magyar nyelv ellen. Korábban a "Képviselőkbe folytani a szót illendő?" feliratú táblával jelent meg az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülésén.