1921 aktív koronavírus-fertőzöttből 1199 budapesti vagy Pest megyei

2020.05.08. 07:11

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3178 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt újabb 9 idős krónikus beteg. Ezzel 392 főre emelkedett az áldozatok száma, 865-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1921 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, a meghaltak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 1132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. 28 új azonosított beteg van, a felük budapesti vagy Pest megyei. A fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban 41 főre nőtt a meghalt betegek száma.

Megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet, és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását".

Az aktív fertőzöttek 62 százaléka budapesti vagy Pest megyeiForrás: koronavirus.gov.hu

Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az összes halálos áldozat közül 310 volt budapesti vagy Pest megyeiForrás: koronavirus.gov.hu

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

Az elmúlt 24 órában meghalt betegek anonim adatai a kormányzati tájékoztató portálonForrás: koronavirus.gov.hu