A bíróság az ügyészség javaslatára javasolta annak a két férfinak a letartóztatását, akiket a rendőrök fegyveres rablás miatt vettek őrizetbe május 6-án.

A 24 éves férfi május 6-án este bántalmazta és kirabolta egy ismerősét Berhidán, majd egy késsel fenyegette meg. 

Még aznap este kilenc körül a férfi egy társával elment ismerősök házához. A 30 éves férfi az ismerősük kérésére kiment az utcára, beszélgetésük közben pedig elkérte a telefonját azzal, hogy meg akarja nézni, majd nem adta neki vissza, ehelyett társának adta át. 

A férfi hiába kérte vissza telefonját, a fiatalabb támadó ököllel arcon ütötte, majd a kését is nekiszegezte, miközben a másik férfi a biciklijét lopta el. 

A férfi még ekkor is próbálta visszakérni értékeit, mire az idősebb támadó megragadta a vállát, és közölte, hogy menjenek olyan helyre, ahol senki nem hallja őket.  A rémült férfi ekkor kiszabadította magát, és elmenekült. 

A rendőrök röviddel a történtek után elfogták a két férfit, egyikük lakóhelyén, az ágyneműtartóban rejtőzködött, ám végül rátaláltak. 

A rendőrök a fiatalabb férfit a rablás mellett garázdasággal és könnyű testi sértéssel is gyanúsítják. A két rablóra 5 évtől 10 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki, ezért a szökés és rejtőzködés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt az ügyészség javasolta a letartóztatásukat, melyet a bíróság egy hónapra elrendelt - írja az Ügyészség oldala.