Karácsony Gergely brüsszeli képviselője azzal dicsekszik, hogy az EU pénzéből finanszírozza a baloldali sajtót

Vágólapra másolva!
Brüsszel újabb akciót indít a baloldali sajtó pénzelésére - ezzel büszkélkedett el Jávor Benedek, aki a Párbeszéd Facebook-oldalán - magát részben egyes szám harmadik személyben megdicsérve - büszkélkedett. Az EP-választáson megbukott Jávor most éppen Karácsony Gergelyt képviseli Brüsszelben. Ő volt az, aki márciusban ártalmatlan járványnak nevezte a koronavírust. 
Vágólapra másolva!

Jávor Benedek, a Párbeszéd bukott EP-képviselője, Karácsony Gergely szövetségese hirdette meg a közösségi oldalán, hogy megint akciót indított az - úgymond - oknyomozó újságírás támogatására. A valóságban, persze, ezzel Brüsszel a baloldali propagandát pénzeli.

Jávor Benedek egyébként legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a koronavírus-járványról azt mondta,

Egymást tüntetgetik ki az ellenzéki újságírók

A mostani brüsszeli akció hasonlít arra, ahogyan a baloldali sajtó munkatársai egymást tüntetgetik ki, általában Soros György vagy Brüsszel pénzéből. Ennek legismertebb példája a Soma-díj, amelynek sajátossága, hogy azt teljes mértékben Soros György egyik szervezete, a Transparency International (TI) finanszírozza.

Emlékezetes, hogy 2018-ban a díjazásnál a TI úgy adta oda a Soma-díjat a 444 munkatársának, hogy a díjazott cikksorozatról jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy abban több hazug állítás is szerepel, ezért a 444-et helyreigazításra kötelezték.

A baloldalon régi divat egymás kitüntetése az újságírók körében.

2019-ben például az MSZP által alapított Szabad Sajtó-díjat Alföldi Róbert, Gál J. Zoltán, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc szóvivője (a Pesti úti idősotthon vezetőjének nevében levelet hamisító Karácsony-főtanácsadó) és Rózsa Péter, a 168 Óra jelenlegi főszerkesztője kapta. Még egyszer: egy sajtódíjat egy színész-rendező és egy politikus kapott.