Szilágyi István színész özvegye, Jolika néni háza körül az elmúlt napokban gyanús alakok jelentek meg, írta meg a Ripost. Az idős nő férjét néhány napja ölte meg a gyanú szerint a saját fia.

Alig egy héttel Szilágyi István brutális meggyilkolása után máris megjelentek gyanús emberek az özvegy otthonánál – írja a Ripost. A XVII. kerület csendes kertvárosi utcájában a lakóknak az elmúlt napokban feltűnt, hogy gyanús autók parkolnak az asszony háza előtt, többen pedig mintha figyelnék az ingatlant.

A héten több estén is akcióba lendültek ezek a személyek: megvárták, amíg az asszony minden segítője elhagyja a házat, majd a kapuban kiabálni kezdtek, és cseppet sem voltak bizalomgerjesztőek. Vagy négyen Jolikát szólongatták, hogy nyisson ajtót. A hangzavarra a ház melletti kisbolt eladója is felfigyelt.

Szilágyi István színész meggyilkolásaFotó: Polyák Attila - Origo

„A barátnőm jött be a kisboltba, hogy rossz arcú figurák várakoznak Joli néni ajtajában. Kimentünk, szóltam néhány férfinek és a férjemnek, hogy segítsenek. Megkérdeztük, mit akarnak, mondták, hogy pénzt gyűjtöttek Joli néninek. Amikor kértük, hogy igazolják magukat, ezt nem tették meg, gyorsan elsomfordáltak" mondta el a Ripostnak a közeli kisbolt eladója.
A boltos ezután árubeszerzésre indult, ám, amikor visszatért, megint ott voltak a gyanús alakok, még többen is lettek.