Rendet tettek Szilágyi István özvegyének házában, ahol még látszottak a gyilkosság nyomai

SZILÁGYI István arckép, portré FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása művész SZEMÉLY színész
Budapest, 2017. szeptember 7. Szilágyi István színművész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A gyanú szerint az ismert színészt, Szilágyi Istvánt, a saját fia ölte meg. Méghozzá brutális kegyetlenséggel, egy kalapáccsal és kézzel verhette halálra. Ami biztos, a házban még napokkal később is látszottak a gyilkosság nyomai, ezt próbálták most rendbe tenni az önkéntesek. A kerület fideszes önkormányzati képviselője pedig egy speciális tisztítógépet is vitetett a házhoz – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Több tucat önkéntes dolgozott azon, hogy minél gyorsabban kitakarítsák és rendbe tegyék a ház azon részét, ahol a gyilkosság történt – írja a Blikk. Azt a részt, ahol az özvegyen maradt Humenyánszky Jolán most is él.

– mesélte hálásan Jolika néni a Blikknek.

Az idős asszony a gyilkossággal gyanúsított fiával kapcsolatban azt mondta: "Nagyon hiányzik... Sokan kérdezik tőlem, miért nem kértünk segítséget, de ezt a tragédiát nem lehetett volna megakadályozni" - mondta.

Szilágyi István a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén 2017. szeptember 7-én. Forrás: MTI/Soós Lajos

Az önkéntesek az összes bútort, lomot és szemetet kihordták a házból, valamint a falról és a földről is felsikálták a vérnyomokat, amely lassan egy hete emlékeztette Joli nénit a szörnyű gyilkosságra. A bűntény helyszínét fertőtleníteni is kellett, ezt speciális géppel végezték a szakemberek – tudta meg a Blikk Rózsahegyi Pétertől.

A kerület fideszes önkormányzati képviselője elmondta, hogy

A gép három órán át üzemelt, erre az időszakra ki kellett üríteni a helyiségeket.