Egy jogerősen elítélt jobbikost nevezett ki a bajai piac élére a momentumos polgármester

Vágólapra másolva!
Baja momentumos vezetése Mészáros Istvánt, az Új Magyar Gárda főkapitányát bízta meg a helyi piac vezetésével - vette észre a Vadhajtások. Ami szép, az szép: főleg, hogy 2016-ban a bíróság jogerősen elítélte Mészárost, amiért részt vett az egyszer már feloszlatott egyesület vezetésében. 
Vágólapra másolva!

Mészáros István látszólag egész életét a "szebb jövő" elérésére tette fel. De csak látszólag, igyekezete mindössze 2020 májusáig tartott. Ekkor vette észre - ami már évek óta persze nyilvánvaló - , hogy a Jobbik is baloldali párt lett.

A gárdából a Momentum közelébe

Miután feloszlatták a Magyar Gárdát, Mészáros István, volt "csendőrparancsnokot" nevezték ki a megszűnt egyesület szellemi utódjaként számontartott Új Magyar Gárda vezetőjének. Hálája jeléül interjút adott a Jobbik párttévéjének, az N1TV-nek, ahol elmondta, gárdisták vére folyik az ereiben. "Kész lennék meghalni a hazámért, éppen ezért olyan főnöke szeretnék lenni a gárdistáknak, akire felnéznek és büszkék" - tette hozzá a drámainak szánt interjúban.

Mint megbecsült gárdavezér, 2013 őszén országjáró körúton vett részt a Betyársereg október 23-ai rendezvényén, ahol az akkori Jobbik retorikájának megfelelően zavaros beszédet mondott.

Teltek-múltak a hónapok, és a gárdakapitány nemcsak a gárdisták, hanem a Jobbik vezetőinek körében is egyre népszerűbb lett. Olyannyira, hogy 2014-ben ő lett a párt országgyűlési képviselőjelöltje a bajai körzetben. Aztán nagyon kikapott a fideszes Zsigó Róberttől.

Mészáros István választási plakátja Forrás: Facebook

A lendület egy ideig még kitartott, a 2015-ös Bajtársiasság napi emlékmeneten gyújtó hangú beszédet mondott. A műsorvezető a következőképpen hívta fel a színpadra - a hallgatóság köréből érkező nagy ováció kíséretében:

"Most pedig egy olyan embert szeretnék bejelenteni, aki sok mindenben kitűnik közülünk. Akinek tekintete, becsületessége már akkor feltűnt, amikor először megláttam. Igazi harcos vezető, akinek most is mi vagyunk a legfontosabbak."

Ezt követően megtorpant Mészáros karrierje, hiszen a Kecskeméti Törvényszék jogerős ítéletében bűnösnek találta, amiért a feloszlatott egyesület vezetésében részt vett.

Bár a balra tolódó Jobbikban egyre inkább partvonalon kívülre szorult, jelöltként már nem számított rá a pártvezetés, ennek ellenére elmondta véleményét a 2018-as parlamenti választás kampányában is. Sajtókérdésre válaszolva kifejtette, nem tiszte megítélni, hogy a Jobbik elnöke méltatlanná vált-e a gárdamellény viselésére.

Aztán új szerepben tűnt fel.

"Nagyon örülnek sokan a pénteki nyitásnak, bár ez váratlanul érte a kereskedőket, de azt gondolom, néhány hét alatt elfogadottá válik a pénteki nap" – jelentette be Mészáros István piacvezető Baja hivatalos oldalán. Igen, arról a Mészáros Istvánról van szó, aki pár éve még az Új Magyar Gárdát igazgatta. És, ami ennél is meglepőbb: attól a Nyirati Klárától kapta a lehetőséget, akit momentumos politikusként (a párt helyi alapszervezetének elnöke) választottak meg a város polgármesterének.