Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormány hivatalos tájékoztató oldala.

Meghalt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett a betegség miatt meghaltak száma, 933-an pedig már gyógyultan mehettek haza a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma vasárnap reggel 1917 volt.

Az aktív fertőzöttek 62%-a, a meghalt emberek 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei.

Összesen 812 koronavírusos beteget ápolnak jelenleg kórházban, és 50-en vannak lélegeztetőgépen. Közben 98-ra nőtt az idősotthonokban koronavírus-fertőzéssel meghalt gondozottak száma, ebből 42 fő a Pesti úti idősotthon lakója volt.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Megkezdődött a védekezés második szakasza. Azonban ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.