Berendelik öt észak-európai ország nagykövetét a Külügyminisztériumba

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. május 5. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a török Yaris Kabin beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. május 5-én. Szijjártó Péter kijelentette, hogy a munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból. Közölte, hogy a 6,5 milliárd forint értékű beruházáshoz a kormány 521 millió forinttal járul hozzá. A befektetéssel 150 munkahely jön létre Fejér megyében, a Dunaújváros melletti Iváncsa ipari parkjában. A telephely a mezőgazdasági gépgyártás mellett kutatási és fejlesztési feladatokat is ellát majd. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Öt észak-európai ország budapesti nagykövetét rendelik be ma délután három órára a Külügyminisztériumba - jelentette be Szijjártó Péter. A miniszter szerint ezek az országok múlt héten újabb lendületet adtak a Magyarország elleni álhírgyártásnak.
Vágólapra másolva!

Senki nem engedheti meg magának, hogy Magyarország demokratikus mivoltát megkérdőjelezze. Ma 5 észak-európai ország budapesti nagykövetét rendeljük be a Külügyminisztériumba – jelentette be közösségi-oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy

ezek az országok a múlt héten újabb lendületet adtak a Magyarországgal szembeni álhírgyártásnak,

most éppen az Európa Tanács főtitkárának írtak levelet a magyar koronavírus-törvénnyel kapcsolatban, amelyben a miniszter szerint a már jól ismert vádakat fogalmazták meg.

Akár még egy vállrándítással el is mehetnénk a dolog mellett, de mégiscsak egy több mint ezer éves nemzetet képviselünk - tette hozzá Szijjártó Péter.