Le akarta lőni a feleségét egy tatai férfi

2020.05.11. 11:48

A férfi tavaly nyáron veszett össze a feleségével, majd elővett egy fegyvert és azzal fenyegette meg a nőt, hogy lelövi.

A férfi és a nő házassága megromlott, mivel a férfi rendszeresen ivott és verte a feleségét. Júniusban összevesztek az otthonukban, majd a férfi elővette az engedély nélkül tartott fegyverét, és azzal fenyegette a feleségét, hogy lelövi. A nőnek sikerült elmenekülnie előle, a szomszédok hívták ki a rendőrséget.

Amikor a férfi meglátta őket, a fejéhez emelte a fegyvert és azzal fenyegetőzött, hogy ha közelebb mennek hozzá akkor lelövi magát. Ezek után eltűnt a rendőrök szeme elől. Amikor visszatért, eltartotta a fegyvert a fejétől és egyszer a levegőbe lőtt. Végül egy hosszabb rábeszélés után letette a fegyvert és megadta magát.

Az ügyészég emberölés előkészületével, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy amennyiben a férfi beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, akkor a bíróság ítélje 3 év börtönre, valamint 5 évre tiltsa el a közügyek intézésétől. Az ügyészség azt is javasolta, hogy a férfi maradjon letartóztatásban, mivel azzal fenyegette meg a feleségét, hogy ha kiengedik a börtönből, akkor meggyilkolja.

 

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!