Hétfőtől a Volánbuszokon is kötelező a szájmaszk vidéken

Volánbusz autóbusz EGYÉB TÁRGY fa felirat férfi FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA helyközi járat KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ lombos fa NÖVÉNY pályaudvar rendszámtábla SZEMÉLY Széna tér TÁRGY végállomás
Budapest, 2015. május 4. Egy férfi tart az egyik autóbusz felé a Volánbusz Zrt. Széna téri autóbusz végállomásán, ahol a helyközi járatokon közlekedő autóbuszok várnak az indulásra. Jobbra az egyik autóbusz éppen elindul a főváros-környéki településekre. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Hétfőtől kötelező a szájmaszk viselése a Volánbusz járművein, és az első ajtón kell felszállni azokra a járatokra, amelyek nem érintik Pest megyét és Budapestet - közölte a busztársaság hétfőn.
Vágólapra másolva!

A közleményben azt írták, a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszában, a május 11-i üzemkezdettől

jelentős változások lépnek életbe a közlekedési társaság járatain.

Az autóbusz-állomások nyitott részein a másfél méteres védőtávolság betartása - a járványügyi szabályozással összhangban - kötelező, a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése ajánlott.

Hétfőtől a Volánbuszokon is kötelező lesz a szájmaszk viselése Forrás: MTI/Jászai Csaba

A fővárost és Pest megyét nem érintő járatok esetében visszaáll az első ajtós felszállási rend, és szigorú óvintézkedések betartása mellett ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni. E célból a buszon egyszerre egy utas tartózkodhat,

a jegyet vagy bérletet váltani kívánó többi utazónak a peronon kell várakoznia

a másfél méteres védőtávolság betartásával - tették hozzá.