Magyarországon éppen annak az ellenkezőjét bizonyítják a gyakorlatban, amit ők gondolnak

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a fővárost is érintő kijárási korlátozások alakulásáról, valamint a Freedom House jelentéséről.
Vágólapra másolva!

A politikus megerősítette Gulyás Gergely miniszter szavait, amit a csütörtöki Kormányinfón mondott, azaz a budapestiek, a Pest megyében élők elmehetnek a vidéki ingatlanjaikba, üdülőikbe a hétvégé, nem fogják őket visszafordítani, megbüntetni a rendőrök. Ugyanezen a tájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is megjegyezte, a főpolgármesternek el kell döntenie, hogy mit is szeretne. Ezt úgy kommentálta a szóvivő, amikor a koronavírus-járvány terjedését nézték, akkor az látszott, ez leginkább a fővárost és Pest megyét érinti. Ezek után Karácsony Gergely akkor, amikor a kormányülésen megjelent, meg utána többször is azt kérte, hogy Budapesten a legszigorúbb szabályokat vezessék be annak érdekében, hogy a fővárosban ne terjedjen tovább a vírus.

Ha jól érzékeli a kormány, akkor ez a véleménye megváltozott a főpolgármesternek, amikor azt mondja, most már itt is eljön a lazítás ideje. Nyilvánvalóan sokat segített neki a koronavirus.gov.hu oldal, ami nagyon pontos információkat tartalmaz. Egy biztos, a kormány nyitott minden megbeszélésre, de azt is látni kell, továbbra is ebben a régióban van a fertőzöttek többsége, így az a megkülönböztetés, ami jelenleg is áll, azaz vidéken már szigorú rend szerint, de visszatérhet az élet a régi kerékvágásba, megmarad, azaz Budapesten még nem jöhetnek ilyen lazítások. Hollik István visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy ez a megkülönböztetés a fővárosiak megbüntetése lenne, hozzátéve, a számok egyértelműek, ami azt jelenti, minden ilyen kijelentés aljas rágalom.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.