Érdekes elképzelés valakit diktátornak titulálni, amiért nem osztja Soros megszállottságát a nyílt társadalom eszméjével kapcsolatban, vagy amiért az Országgyűlés kezébe adja a döntést a veszélyhelyzet végének meghatározására - ezekkel a szavakkal reagált a mai Soros-interjúra Kovács Zoltán. 

Hétfőn interjút közölt Soros Györggyel az általa finanszírozott Project Syndicate nevű portál. Ebben úgy fogalmazott, hogy a "fogságban tartott magyar parlamenttel" diktátornak neveztette ki magát Orbán Viktor. Mint ismert, a hazai ellenzék szinte ugyanezeket a szavakat használja, amikor a magyar kormányt és annak vezetőjét támadja.

Soros mellett Guy Verhofstadt belga liberális politikust is megszólaltatták, aki az amerikai spekuláns egyik legfontosabb brüsszeli politikusaként évek óta a magyar kormány egyik leghangosabb bírálója. Most a koronavírus-törvényt Hitler törvényéhez hasonlította. Ahogy megírtuk, Brenner Koloman jobbikos képviselő szinte szóról szóra ugyanezzel érvelt a törvényjavaslat parlamenti vitáján. 

Régi szövetségesek: Guy Verhofstadt kezet ráz Soros Györggyel 2007 májusában BrüsszelbenForrás: AFP/Benoit Doppagne

Reagált a magyar kormány a Soros-interjúra

A kormány részéről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár reagált az újabb Magyarország elleni nemzetközi támadásra. "Érdekes elképzelés valakit diktátornak titulálni, amiért nem osztja Soros megszállottságát a nyílt társadalom eszméjével kapcsolatban, vagy amiért az Országgyűlés kezébe adja a döntést a veszélyhelyzet végének meghatározására. Az, hogy ott nem az ő szájuk íze szerinti pártok rendelkeznek többséggel a magyar emberek demokratikus döntése. Élharcos demokrataként talán illene ennek nagyobb tiszteletet adni ennek a ténynek" - fogalmazott.

Kovács Zoltán Abraham Lincoln volt amerikai elnök gettysburgi beszédének továbbgondolásaként (a népből, a néppel, a népért) úgy folytatta, hogy "az emberektől kapott felhatalmazással, az emberekkel együtt, az emberekért."

Eközben Soros a hazájának tekintett Európa eladósítását szorgalmazza örökjáradék-kötvény formájában. Jól látható, hogy a spekulánsnak semmi se szent, ha (politikai) haszonszerzésről van szó.

- zárta gondolatait Kovács Zoltán, aki Soros legújabb tervét is kommentálta. Mint ismert, az amerikai üzletember a Der Spiegelben arra szólította fel a brüsszeli vezetőket, hogy az Európai Unió hozzon létre egy új típusú adósságpapírt a koronavírus okozta gazdasági problémák kezelésére.