Kovács Zoltán: Sorosnak semmi sem szent, ha politikai haszonszerzésről van szó

Horizontal
Belgian Prime Minister Guy Verhofstadt (R) shakes hands with former US global currency markets player and current day philanthropist, George Soros, during their meeting 03 May 2007 in Brussels. AFP PHOTO / BENOIT DOPPAGNE -BELGIUM OUT- (Photo by BENOIT DOPPAGNE / BELGA / AFP)
Vágólapra másolva!
Érdekes elképzelés valakit diktátornak titulálni, amiért nem osztja Soros megszállottságát a nyílt társadalom eszméjével kapcsolatban, vagy amiért az Országgyűlés kezébe adja a döntést a veszélyhelyzet végének meghatározására - ezekkel a szavakkal reagált a mai Soros-interjúra Kovács Zoltán. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn interjút közölt Soros Györggyel az általa finanszírozott Project Syndicate nevű portál. Ebben úgy fogalmazott, hogy a "fogságban tartott magyar parlamenttel" diktátornak neveztette ki magát Orbán Viktor. Mint ismert, a hazai ellenzék szinte ugyanezeket a szavakat használja, amikor a magyar kormányt és annak vezetőjét támadja.

Soros mellett Guy Verhofstadt belga liberális politikust is megszólaltatták, aki az amerikai spekuláns egyik legfontosabb brüsszeli politikusaként évek óta a magyar kormány egyik leghangosabb bírálója. Most a koronavírus-törvényt Hitler törvényéhez hasonlította. Ahogy megírtuk, Brenner Koloman jobbikos képviselő szinte szóról szóra ugyanezzel érvelt a törvényjavaslat parlamenti vitáján.

Régi szövetségesek: Guy Verhofstadt kezet ráz Soros Györggyel 2007 májusában Brüsszelben Forrás: AFP/Benoit Doppagne

Reagált a magyar kormány a Soros-interjúra

A kormány részéről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár reagált az újabb Magyarország elleni nemzetközi támadásra. "Érdekes elképzelés valakit diktátornak titulálni, amiért nem osztja Soros megszállottságát a nyílt társadalom eszméjével kapcsolatban, vagy amiért az Országgyűlés kezébe adja a döntést a veszélyhelyzet végének meghatározására. Az, hogy ott nem az ő szájuk íze szerinti pártok rendelkeznek többséggel a magyar emberek demokratikus döntése. Élharcos demokrataként talán illene ennek nagyobb tiszteletet adni ennek a ténynek" - fogalmazott.

Kovács Zoltán Abraham Lincoln volt amerikai elnök gettysburgi beszédének továbbgondolásaként (a népből, a néppel, a népért) úgy folytatta, hogy "az emberektől kapott felhatalmazással, az emberekkel együtt, az emberekért."

- zárta gondolatait Kovács Zoltán, aki Soros legújabb tervét is kommentálta. Mint ismert, az amerikai üzletember a Der Spiegelben arra szólította fel a brüsszeli vezetőket, hogy az Európai Unió hozzon létre egy új típusú adósságpapírt a koronavírus okozta gazdasági problémák kezelésére.