Kedd hajnali adatok: az aktív fertőzöttek 60%-a budapesti vagy Pest megyei

2020.05.12. 06:48

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3313 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormány hivatalos tájékoztató oldala.

Meghalt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 425 főre emelkedett a vírus miatt meghalt emberek száma, 1007-en pedig már gyógyultan mehettek haza a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent.

 

Az aktív fertőzöttek 60%-a, a vírus miatt meghalt emberek 79%-a, a gyógyultak 56%-a budapesti vagy Pest megyei.  

746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet, és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása és az arc eltakarása a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.