Most Európának is alá kéne írnia

Vágólapra másolva!
Pesty László, a Pesty Fekete Doboz vezetője, az irdala.hu mozgalom kampányvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Székely Nemzeti Tanács által indított Európai Uniós aláírásgyűjtésről.
Vágólapra másolva!

A Székely Nemzeti Tanács által indított Európai Uniós akció a nemzeti régiókért nemrégiben zárult, ez összességében sikeres volt, hiszen sikerült az előírt egymillió aláírást összegyűjteni. Nem volt egyszerű, hiszen a papíralapú gyűjtést abba kellett hagyni az elmúlt két hónapban a koronavírus-járvány miatt, de az online aláírásokat is elfogadták.

Az irdala.hu kampány irányítója elmondta azt is, bár megvan a szükséges egymillió aláírás, de az is igaz, az uniós rendelet szerint ezt legalább hét tagországban kell összegyűjteni és most a szervezők „csak" három országot tudnak maguk mögött, Magyarországot, Romániát és Szlovákiát, még kellenének támogató aláírások négy másik országból is. A haladék kérésével kapcsolatban nem lehet tudni az EU válaszát, ha megadják ezt, akkor még a nyáron is kell kampányolni. Most várják az emberek véleményét az [email protected] címre a véleményeket, a javaslatokat a világ minden tájáról.