Szijjártó Péter a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait az ultraliberális európai parlamenti képviselőről, a belga Guy Verhofstadtról, aki egyébként ugyanabban a pártcsaládban "politizál", mint a magyarországi Momentum.

Szijjártó Péter azt írja Facebook-oldalán, hogy Guy Verhofstadtról az elmúlt években minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy alkalmatlan bármiféle kulturált vitára. Elég csak megnézni néhány, az Európai Parlamentben előadott kontrollálatlan ordítozását.

A Soros-terv egyik kulcsfigurája, a nemzetközi liberális mainstream egyik vezére most sem hazudtolta meg önmagát: beállt "a sunyin nácizók táborába".

Guy Verhofstadt egy rosszindulatú, kártékony ember: Brüsszelben és Strasbourgban folyamatosan az európai nemzetek gyengítéséért dolgozik. Példás végrehajtója Soros György akaratának - írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Guy Verhofstadt viszont nem szerepel a magyar választói névjegyzékben, ezért egyáltalán nem számít, mit gondol a törvényeinkről.

Nekünk csak a magyar emberek számítanak: egészségüket és munkahelyeiket megvédjük, akármit is mond Guy Verhofstadt - írta a miniszter.

Amint hétfőn megírtuk, Guy Verhofstadt a nyílt társadalom legnagyobb támogatója és erőltetője, Soros György egyik legfontosabb brüsszeli politikusaként évek óta a magyar kormány egyik leghangosabb bírálója. Legutóbb a koronavírus-törvényt Hitler 1933-as felhatalmazási törvényéhez hasonlította.