Házakat épített a prostituálttól elvett pénzen egy siófoki férfi

Vágólapra másolva!
Emberkereskedelemmel, pénzmosással és kerítéssel gyanúsítják azt a két férfit, akiket a napokban fogtak el a rendőrök. Az akció során ingatlanokat, készpénzt, autókat és arany ékszereket foglaltak le - írta közleményében a rendőrség. 
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi, a szegedi O. István több nőt rávett arra, hogy prostituáltként dolgozzanak neki. A kuncsaftok fogadására alkalmas helyet ő biztosította, megmondta a nőknek, mennyit kell keresniük egy nap alatt. Aki nem engelmeskedett, azt megverte. Az egyik nőt 2018-ban Ausztriába és Németországba, bordélyházakba vitte dolgozni.

A siófoki férfi, L.Tamás három éven át dolgoztatott prostituáltként egy nőt Budapesten, Ausztriában és Németországban. Megmondta neki hol, mennyiért dolgozzon, naponta beszámoltatta,

a pénzt elvette tőle, amit az építési vállalkozásán keresztül mosott tisztára: ingatlanokat épített belőle.

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint volt olyan alkalom, amikor a férfi késsel fenyegette, és meg is vágta a nőt, akinek emiatt orvosi ellátásra volt szüksége.

A rendőrök összehangolt akcióban egyszerre csaptak le május 11-én hajnalban Szegeden, illetve Siófokon.

O. Istvántól egy 3 millió forint értékű autót foglaltak le, míg L. Tamástól 4,4 millió forint készpénzt, illetve arany ékszereket és egy szintén 3 millió forint értékű autót, valamint

zár alá vettek három ingatlant is, közel 200 millió forint értékben.

A nyomozók O. Istvánt emberkereskedelem és kerítés bűntett, míg L. Tamást emberkereskedelem és pénzmosás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Osztálya mindkét férfit őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat.