A Belügyminisztériumból lopott egy férfi

2020.05.13. 16:51

A Közbeszerzési és Ellátó Főigazgatóság festőjeként dolgozott az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy régóta és rendszeresen lopott a Belügyminisztérium épületéből. Mosogatószert, fertőtlenítőszert, fénymásolópapírt, WC-papírt, légfrissítőt is hazavitt. Társai is voltak ebben. 

K. Lászlóval a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak jelenlétében nyittatták ki az öltözőszekrényét a Belügyminisztérium József Attila utcai épületének alagsorában április 15-én. Ahogy a police.hu-n írják, a jelen lévők közül senki nem lepődött meg azon, hogy

a szekrényből 60 guriga WC papír, 12 csomag fénymásolópapír és 11 csomag kéztörlő papír borult a kövezetre.

Forrás: Origo

Az 57 éves budapesti férfi azután került a Nemzeti Védelmi Szolgálat célkeresztjébe, hogy a Belügyminisztérium nem talált elfogadható okot a tisztító- és fertőtlenítőszerek, a higiéniás termékek és a fénymásolópapír felhasználás folyamatos növekedésére.

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói átkutatták az épületben a Közbeszerzési és Ellátó Főigazgatóság festőjeként dolgozó férfi lakását.

Innen is sok mosogatószert, légfrissítőt, fénymásolópapírt foglaltak le.

Olyan mennyiséget találtak, ami több volt, mint amennyi a lakáshoz kellett volna.

Forrás: Police.hu

K. László vallomásában beismerte, hogy a Belügyminisztériumban az illemhelyekről, a kiskonyhákból és a fénymásolópapír szekrényekből rendszeresen lopta az oda kihelyezett dolgokat, melyeket egy fénymásoló üzlet tulajdonosának eladott és egy kollégájának is adott belőlük.

A kerületi nyomozók K. Lászlót üzletszerűen elkövetett lopással, az 58 éves K. István és az 54 éves J-né K. Andrea budapesti lakosokat üzletszerűen elkövetett orgazdasággal gyanúsították meg. K. István nem tett vallomást, ugyanakkor panasszal sem élt a gyanúsítás ellen, J-né K. Andrea viszont tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. A két férfi jelezte, hogy megtérítené a kárt. A rendőrkapitányság az ügy iratait közvetítői eljárásra, illetve vádemelésre vonatkozó javaslattal megküldte az ügyészségnek.