Hazudott a lúgos orvos egyik kolléganője

tárgyalás Renner Erika Dr. Bene Krisztián, lúgos orvos pere
tárgyalás Renner Erika Dr. Bene Krisztián, lúgos orvos pere
Vágólapra másolva!
A lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián a gyanú szerint lúggal öntötte le korábbi barátnőjének, Renner Erika nemi szervét. Mindezt azért, mert nem tudta elviselni a szakítást. Az eset 2013-ban történt, jogerős ítélet azóta sincs az ügyben. Az viszont kiderült, hogy a kórházigazgatóként dolgozó férfi egyik kolléganője falazott neki, sőt, egy másik nőt is rávett, hogy hamis nyilatkozatot írjon.
Vágólapra másolva!

A 64 éves asszonyt korábban tanúkánt hallgatták ki a lúgos orvos ügyében. A vallomása fontos volt, mivel arról beszélt, hogy az orvos mikor volt bent a kórházban.

Később viszont módosította a vallomását és bevallotta, hogy korábban hazudott.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ezen kívül egy másik kórházban dolgozó nőt is rávett arra, hogy írjon egy hamis nyilatkozatot az orvos kórházban tartózkodásáról.

Az asszony odaadta a nyilatkozatot az orvos ügyvédjének, aki nem tudta, hogy hamis, ezért benyújtotta a rendőrségnek.

A nő, aki a nyilatkozatot írta beismerte, hogy az hamis és visszavonta.

Az ügyészség a valótlan nyilatkozatot tevő nőt megrovásban részesítette, a hatvannégy éves nővel szemben pedig büntetőügyben felbujtóként elkövetett hamis tanúzás és gondatlanságból elkövetett hamis tanúzás miatt emelt vádat. Az ügyészség az javasolta, hogy a bíróság ítélje az asszonyt pénzbüntetésre.

A bíróság tárgyalás nélkül 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki az asszony ellen. A végzés nem végleges.

Az Origo információi szerint az asszony a lúgos orvost, vagyis Bene Krisztiánt védte.

A nemi szervére öntötte a lúgot

Ahogy korábban megírtuk, Renner Erika és a volt kórházigazgató, Bene Krisztián együtt jártak egy ideig, de aztán a nő szakított a férfival, aki ezt nem tudta elviselni. Hívogatta és sms-eket küldözgetett neki.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

2013. március 12-én reggel az akkor kórházigazgatóként dolgozó Bene Krisztián az arcát eltakaró biciklis sisakban a nő lakásához ment.

A nyakánál megragadta Renner Erikát, hasra fektette, végtagjait megkötözte, altatót, nyugtatót adott be neki, majd levetkőztette és a fürdőkádban altestére öntötte a maró anyagot.

A lúg másod és harmad fokú égési sérüléseket, életveszélyt okozott, a sérülések több korrekciós műtét után is maradandóak.

Máig nincs jogerős ítélet

Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2016 tavaszán maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt négy év börtönre ítélte a férfit, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltotta orvosi hivatása gyakorlásától.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla már életveszélyt okozó testi sértésnek minősítette a történteket, valamint magánlaksértés és kifosztás miatt is bűnösnek mondta ki az orvost. Ezért kilenc évre ítélte, és végleg eltiltotta a munkájától. Ezek után az ügy harmadfokon folytatódott, ugyanis magánlaksértés és okirat-visszaélés miatt is bűnösnek találták az egykori kórházigazgatót.

A Kúria megalapozatlannak találta a másodfokú bíróság ítéletét, szerinte több ellentmondásos bizonyítékot nem vizsgáltak meg, és nem folytattak le szükséges bizonyításokat, ezért az ítéletet hatályon kívül helyezte.

Új eljárásra kötelezte az ítélőtáblát, ami megismételte az eljárást. Az ítélet nem változott, de például személyi szabadság megsértéséért is bűnösnek mondták ki a lúgos orvost. Mivel ennél az ítéletnél is fellebbezett a férfi ügyvédje és az ügyész is, ismét a Kúriához került az ügy, az ítélet pedig 2018. július 12-én 11 év börtönbüntetés lett.

Egy eljárásjogi vis maior miatt - a peres eljárás alatt megváltozott a törvény - az Alkotmánybíróság újra visszaküldte az ügyet a Kúriának.

Az ügyben a mai napig nincs jogerős ítélet.