Ennek az egész kérdésnek a napirendre vétele egy elhibázott lépés

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az Európai Parlamentben zajló meghallgatásról beszélt, de szóba került még Nagy-Britannia és a Közel-Kelet is.
Vágólapra másolva!

A politikus a mai EU-s meghallgatást, ahol Magyarországról kívánnak tárgyalni a cirkusz kategóriájába sorolta, véleménye szerint az teljesen elfogadhatatlan, a Lisszaboni Szerződéssel teljesen szembemegy, hogy úgy fognak ma az Európai parlamentben vitát folytatni, hogy az a fél, akiről a vita szól, nem tudja képviseltetni magát. Az EP a veszélyhelyzet miatti kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban úgy emelt kifogást, hogy többek között az Európai Bizottság alelnöke is azt mondta, minden rendben van a magyar törvénnyel.

A magyar miniszterelnök azt kérte, hogy a járvány elleni küzdelem okán a kormányt Varga Judit igazságügyi miniszter képviselhesse, miután ő maga nem tud megjelenni. Ám erre az EP nem adott lehetőséget, pedig az uniós szabályozásban sehol nem szerepel az, hogy egy miniszterelnököt nem képviselhet adott esetben egy miniszter, államtitkár, így a magyar kormány feje felett fognak vitatkozni. Úgy fog erről a témáról vitatkozni az Európai Parlament, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben közben az Európai Uniós semmit nem tett, a tagállamokra bízták ezt a feladatot, ezért is tartja a képviselő elfogadhatatlannak és minősíthetetlennek ezt az eljárást.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.