Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, a kormány lehetségesnek látja a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti korlátozások enyhítését is.

Ezért a kormány még szerdán azt kérte a főpolgármestertől és a kerületi polgármesterektől, hogy csütörtök délután 3 óráig nyilvánítsanak véleményt arról, milyen döntést hozzon a kormány. Ezt követően a kormány virológusokkal egyeztet, majd az operatív törzs dönt arról, milyen új szabályok lépjenek életbe a fővárosban - mondta Gulyás.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette: sok fővárosi polgármester egyértelműen véleményt nyilvánított, például Kovács Péter és Tóth József polgármesterek is fokozatos nyitást javasolnak, de Karácsony Gergely főpolgármesternek nincs határozott álláspontja. 

Tarlós István esetében nehezen lehetett volna elhinni, hogy nem képes egy eldöntendő kérdésre egyenes választ adni. A döntés felelősségét a kormány vállalja 

- tette hozzá.

Megjegyezte: nagy érdeklődéssel olvassák a Karácsony által jegyzett írásokat. Ezek azért születhettek, hogy ne kelljen egyértelműen nyilatkoznia a budapesti élet hogyan továbbjáról. 

Az új szabályokat pénteken vagy legkésőbb szombaton mindenki megismerheti.