Többször is ellopta egy nyugdíjas férfi bankkártyáját egy testvérpár

Vágólapra másolva!
Csalás miatt vádat emeltek egy Nógrád megyei testvérpár ellen, akik visszaélve idős ismerősük figyelmetlenségével, többször is ellopták a bankkártyáját, majd azzal vásároltak.
Vágólapra másolva!

A testvérpár tavaly decemberben is meglátogatta a férfit, és idős korát, és figyelmetlenségét kihasználva a pénztárcájából kilopták a bankkártyáját.

A kártyát kilenc napig tartották maguknál, ezalatt tizenháromszor vásároltak vele a helyi dohányboltban és élelmiszerüzletben. Vásárlásaik közben mindig ügyeltek arra, hogyne lépjék túl az 5000 forintot, mert így a PIN kódot nem kellett megadniuk.

Ezután a bankkártyát egy újabb látogatáskor visszacsempészték ismerősük pénztárcájába, majd

január 18-án újra kilopták. Ezután négy nap alatt a lányok már harminchatszor használták a kártyát,

már nem csak a lakóhelyükön, hanem a közeli városban is vásároltak vele, továbbra is szem előtt tartva az 5000 forintos limitet.

A banknak ekkorra feltűntek a bankkártya addig szokatlan tranzakciói és telefonon értesítették a birtokosát, aki a bankkártyáját azonnal letiltatta. A fiatalok vásárlásaikkal eddigre már

135.000 forint kárt okoztak,

melynek nagy részét a bank megtérítette az idős férfinak.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a még fiatalkorú elkövető számára pártfogó felügyelet mellett próbára bocsátást, míg nővérével számára felfüggesztett fogházbüntetést, és az okozott kár megtéríttetését javasolta.