Délután megerősödik a szél, néhol akár 27 fok is lehet

vihar, Balaton
Balatonboglár, 2014. május 15. A partfalat csapkodják a hullámok a balatonboglári szabad strandon, ahol az erős északi szél miatt kiöntött a Balaton 2014. május 15-én. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Északon erősen, délen változóan felhős lesz az ég. Ahol hosszabb időre kisüt a nap, akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Péntek: Északon erősen, délen változóan felhős lesz az ég. Főleg az északi tájakon várható eső, zápor. Délutántól megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Északon 19-23, máshol 24 és 27°C között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás valószínű.

Szombat: Eleinte csak fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd

egyre vastagabb felhőzet várható.

Zápor elszórtan alakulhat ki. Mérsékelt marad a légmozgás. Reggel 5 és 11, délután 17 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Illusztráció Forrás: MTI/Varga György

Vasárnap: Hajnalban, reggel több helyen lehet eső, majd napközben csökken, szakadozik a felhőzet. 19-25 fok valószínű a délutáni órákban. A délkeleti szél megélénkül.

Hétfő: Gyakran lesz erősen felhős az ég. Eleinte csak néhol,

estétől több helyen fordulhat elő zápor,

zivatar. 24 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Kedd: Az erősen gomolyfelhős égből többször és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Egyelőre marad a 24-25 fokos maximum.