Elképesztő mélypont az EP történetében a magyar törvényről szóló vita

HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2019. július 16. Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Elképesztő mélypont az EP történetében a Magyarországról és a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott magyar törvényről szóló csütörtöki vita - mondta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi elmondta: ilyen még nem volt, egy "politikai megrendelésre készülő támadássorozatot" úgy vittek végig, hogy lehetőséget sem biztosítottak a magyar félnek a megszólalásra.

közölte. A képviselők 95 százaléka nincs Brüsszelben és nem tud részt venni a vitában - fűzte hozzá. Hangsúlyozta: ami most igazán fontos, az a járvány elleni védekezés, ezzel kellene foglalkozni, nem "egy szélsőbal által erőltetett" támadással Magyarország ellen.

A csütörtöki vita szégyenfolt az Európai Parlament történelmében -

fogalmazott.

Hidvéghi Balázs: A Magyarország elleni támadás a migrációra vezethető vissza Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy Vera Jourova, az Európai Bizottság cseh alelnöke már többször elmondta, hogy a magyar koronavírus-törvény nem ütközik az európai joggal.

A csütörtöki vitán az alelnök pár rendkívül agresszív, üvöltöző liberális, baloldali képviselő társaságában ült, és "kicsit próbált alkalmazkodni a hangulathoz", kínosan magyarázkodott, de a véleménye valójában nem változott -

tette hozzá.

A Magyarország elleni támadás a migrációra vezethető vissza, annak a magyar elutasítására és általában arra a kereszténydemokrata konzervatív politikára, amely fontosnak gondolja azt, hogy megőrizze a nemzeti kereteket és identitást, és amely alapkérdésekben a magyaroknak akarja megtartani a jogot a döntésekre - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.