Ezért mondta Orbán Viktor, hogy Karácsony nem gyakorlati ember

2020.05.15. 10:59

Amikor egyetemista koromban hazamentem, és édesanyám mondta, hogy leszakad a konyhaszekrényen a polc és szereld vissza, akkor azt mondtam neki, hogy anyám, én értelmiségi vagyok - Karácsony Gergely baloldali főpolgármester eme kijelentésére utalt Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában, amikor a főpolgármesterre utalva azt mondta, az elméleti típusú ember a disznóvágáskor is csak a vacsorára jön, és ha vesz egy bútort, azt nem ő szereli össze. Gyűjtésünkből kiderül, hogy Karácsony egyetlen problémát sem tudott megoldani a fővárosban, szemben Tarlós Istvánnal, aki 2013-ban személyesen irányította az árvízi védekezést, és a 4-es metró több évtizedes beruházását is képes volt befejezni.

Orbán Viktor péntek reggeli szokásos rádióinterjújában többek között azt mondta, vannak születetten elméleti emberek és vannak gyakorlati emberek. Az elméleti típusú ember a disznóvágáskor is csak a vacsorára jön, és ha vesz egy bútort, azt nem ő szereli össze. Az elméleti emberek kiváló tanulmányokat tudnak írni, és nem kételkedek abban, hogy Karácsony Gergely is kiváló tanulmányt tudna írni, de a jelenlegi helyzetben gyakorlati emberekre van szükség. A Pesti úti idősotthonban meghalt több mint 40 ember. Tehát, ha mondjuk, Tarlós István típusú ember a polgármester, ő odamegy, beleáll, szervezi a védekezést és rendet tesz.

Orbán Viktor ezzel a kijelentésével arra utalt, hogy Karácsony 2018 januárjában azt mondta, nem vagyok egy műszaki ember. Amikor egyetemista koromban hazamentem, és édesanyám mondta, hogy leszakad a konyhaszekrényen a polc, és szereld vissza, akkor azt mondtam neki, hogy anyám, én értelmiségi vagyok  - mondta Karácsony azzal kapcsolatban, hogy le tudná-e vágni drótvágóval a kerítést vagy sem.

Karácsony képtelen kezelni a problémákat

Karácsony viselkedése alaposan meg is látszott azon, ahogyan a Pesti úti idősotthonban történteket kezelte. Annak ellenére, hogy már több mint 40-en meghaltak, a mai napig nem volt képes ellátogatni az intézménybe. Hasonlóan viselkedett a baloldali főpolgármester a budapesti járatritkítások kapcsán, valamint a budapesti parkolás ingyenessé tételével kapcsolatban is. Az utóbbi ügyben Orbán Viktornak kellett lépnie.

Karácsony csak annyira volt képes a Pesti úti idősotthonban történtek kapcsán, hogy összevissza beszélt, és arra a kérdésre, hogy miért nem látogatott el, a következő cinikus, hivatalos választ adta írásban: azért nem megy, mert az intézményben látogatási tilalom van! 

Karácsony Gergely korábban maga ismerte el, hogy képtelen gyakorlatias módon megoldani a dolgokatForrás: MTI/Kovács Tamás

Tarlós megoldotta a gondokat

Tarlós István ezzel szemben 2013-ban a nagy dunai árvíz idején személyesen is irányította a védekezést a fővárosban. Tarlós gyakorlatias fellépésére jó példa az is, hogy 1997-ben a Sziget Fesztivál színpadán – arra hivatkozva, hogy a fesztiválról kiszűrődő igen nagy hangerejű zene zavarja az óbudai lakosok nyugalmát – kilátásba helyezte a rendezvény leállítását. Később, miután személyesen meggyőződött a helyzetről, úgy döntött, hogy kisebb hangerővel folytatódhat a fesztivál.

Több évtizedes előkészítést követően Tarlós István volt az, aki képes volt befejezni a 4-es metró beruházását. 2014. március 28-án készült el Budapest negyedik metróvonala, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István adott át a nagyközönségnek. Mindezek mellett Tarlós István volt képes végrehajtani a budai fonódó villamoshálózat kiépítését, valamint a 3-as metró kocsijainak a felújítását.