Biztos kézbe kerülhet a Karinthy Színház

Szirtes Balázs; Horváth Lili; Bozsó Péter; Pásztor Erzsi; Németh Kristóf; Dózsa Zoltán; Schlanger András FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása próba SZEMÉLY színész színésznő színpadi jelenet
Budapest, 2012. november 14. Szirtes Balázs (b) Brocklehurst lord, Horváth Lili (b2) Mary, Loam lord lánya, Németh Kristóf (b3) Crichton komornyik, Pásztor Erzsi (j5) Brocklehurst grófné, Dózsa Zoltán (takarásban) John Treherne tisztelendő, Verebes Linda (j3) Catherine, Loam lord lánya, Schlanger András (j2) Loam lord és Bozsó Péter (j) Ernest Wolley szerepében játszik J. M. Barrie Egyenlőség című vígjátékának próbáján a budapesti Karinthy Színházban 2012. november 14-én. A darabot november 16-án mutatják be Karinthy Márton rendezésében. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 300 millió forintos támogatást biztosít a Karinthy Színházat üzemeltető nonprofit kft. megvásárlásához – áll az Emmi közleményében, melyben leszögezik, hogy a színház átvételével a teátrum biztos fennmaradási körülményeit kívánják megteremteni.
Vágólapra másolva!

A közlemény emlékeztet arra, hogy Karinthy Márton, a színház alapító-tulajdonosa tavaly november 6-i halála óta a színház működési nehézségekkel küzd.

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) késznek bizonyult a színház átvételével megteremteni a teátrum biztos fennmaradási körülményeit. Az Emmi és az MTT közös célja a színház kulturális örökségének megtartása, a Karinthy Márton vezetésével megteremtett művészi értékek továbbvitele.

A szerződés részleteiről a két félnek, a jelenlegi üzemeltető nonprofit kft.-nek és a Teátrumi Társaságnak kell megegyeznie.

Karinthy Márton, a színház alapító-tulajdonosa Forrás: MTI/Zih Zsolt

A színház további működtetésében a Karinthy Márton által kialakított magánszínházi modellt tartjuk kívánatosnak - jelezte közleményében a minisztérium.

A jelenlegi támogatást a színház biztos szakmai kézbe helyezése érdekében nyújtja az Emmi, az évtizedes művészi értékek továbbvitelét szem előtt tartva.

A 300 millió forintos támogatási összeg a vételár és az átadás-átvétel költségeit fedezi, folyósításának feltétele pedig a jelenlegi tulajdonosokkal való megegyezés - szögezik le a közleményben.