Vádat emelt az ügyészség Lovasi András ellen

Baleset Lovasi András 2019.03.27.
Budapest, 2019. március 27. Ütközésben összetört rendőrautó a VII. kerületben, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében 2019. március 27-én. Az ütközést követően egy harmadik autó nekiütközött a rendőrautónak. A balesetben az elsődleges információk szerint ketten megsérültek. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere tavaly márciusban okozott balesetet a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél. Az ügyészség most emelt vádat a zenész ellen - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Lovasi András terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott 2019. március 27-én.

A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült,

eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Lovasi elismerte a felelősségét a balesetben, az ügyészség pedig egy év után emelt vádat.

Az ütközésben összetört rendőrautó a VII. kerületben, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében 2019. március 27-én. Az ütközést követően egy harmadik autó nekiütközött a rendőrautónak Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

„A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzésben –

szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől"

– írta lap megkeresésére Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

A Blikk információi szerint Lovasi András egyébként is szerette volna elkerülni, hogy bíróság elé kelljen állnia, korábban megkísérelt peren kívül megegyezni a baleset sérültjeivel, ám erre végül nem kapott lehetőséget.

– A gyanúsított közvetítői, mediációs eljárás lefolytatását kérte, az ügyészség ezt azonban a büntetőeljárási törvény alapján nem tartotta indokoltnak, így az indítványt elutasította – erősítette meg korábban az ügyészség.

Az összetört rendőrautó Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Blikk által megkeresett jogi szakértő elmondta, hogy ez miért fordulhatott elő.

"Az, hogy az ügyészség ezt az indítványt elutasította, arra enged következtetni, hogy büntetést szeretne kiszabni, és

– fogalmazott az ügytől független ügyvéd, dr. Szilágyi Roland.

Lovasi elfogadja az ítéletet

Nem változott az álláspontom ahhoz képest, ami egy éve, a baleset után is volt – mondta a lapnak Lovasi András.

Lovasi András énekel a Budapest Bár koncertjén 2019. március 22-én Forrás: MTI/Sóki Tamás

A jogi szakértő szerint hasonló baleset esetén a büntetés kiszabása attól is függ, az elkövető hányadszor vét a szabályok ellen.

A pénzbüntetés mértéke függ a vagyoni helyzetétől, de akár több millió forintra is rúghat – nyilatkozta dr. Szilágyi Roland a Blikknek.