A Lépj a körbe! Együtt vagyunk Debrecen! projekt keretében sárga körök lepik el Debrecent.

A Modern és Kortárs Művészeti Központ kezdeményezésére az önkormányzat új ötlettel színesíti a város kulturális életét, a Lépj a körbe! Együtt vagyunk Debrecen! projekt keretében hamarosan az egész várost ellepik a biztonságos távolságban, környezetbarát festékkel felfestett, néhány hónap alatt az UV-sugárzás hatására lebomló sárga körök.  

Puskás István alpolgármester és Süli-Zakar Szabolcs, a Modem (Modern és Kortárs Művészeti Központ) vezető kurátora sárga köröket festenek fel a debreceni Kossuth téren, a háttérben a református Nagytemplom 2020. május 16-ánForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy helyszínen három kör van, az egyikben idézet, a másikban egy QR-kód segítségével leolvasható tartalom, olyan videóval, történettel, képpel, amelyek Debrecenről mesélnek. A harmadik körben pedig az előbbi két tartalomhoz fűződő kérdés olvasható, melynek megválaszolásával helyszínenként más-más díjat sorsolnak ki a szervezők.

Puskás István alpolgármester és Süli-Zakar Szabolcs, a Modem vezető kurátora sárga körökben állnak a debreceni Kossuth térenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 A "Lépj a körbe!" projekt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kijárási korlátozás enyhítésével jött létre. Ha beleállsz a körbe, lehetőséged adódik - kicsit másképp, nem a tankönyvek soraiból - megismerni a várost és lakóinak történetét. A projekt a valós és az online teret kapcsolja össze, így személyes jelenlétre, összekapcsolódásra ösztönöz: helyben ad élményt, mégis arra motivál, hogy maradj a körön belül, a szükséges távolságban  - írja a Debrecen.hu.