Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szombati internetes bejegyzésében kifogásolta, hogy az ellenzék néma maradt a Vadai Ágnes kontra ifj. Lomnici Zoltán ügyben. Mint ismert, a DK-s politikus rémhírterjesztésért feljelentette a Századvég jogi szakértőjét, amiért Soros Györgyöt negatív színben tüntette fel. Csakhogy a BRFK megszüntette a nyomozást. 

"Egyetlen tiltakozó félmondatot, egyetlen jajveszékelő posztot, egyetlen Magyarországot a világ valamennyi szóbajöhető szervezeténél feljelentő levelet, állásfoglalást nem lehet hallani, nem lehet látni a jogszerűtlenségekre oly érzékeny liberális politikusoktól és jogvédőktől annak kapcsán, hogy egy ellenzéki párt főkorifeusa, a DK-s Vadai Ágnes rémhírterjesztés miatt feljelentette ifj. Lomnici Zoltán elemzőt, aki ellen büntetőeljárás indult, ahol végül megállapították, hogy semmiféle törvénytelenséget nem követett el" - kifogásolta Deutsch Tamás, aki az ügy összegzéseként azt írta, hogy kiderült,

  • az igazság nem rémhír, és
  • a DK-s politikus helyzetével, politikai befolyásával visszaélve minden ok nélkül akart egy elemzőt meghurcolni.

"Hát akkor most ezt így hogy?" - tette fel a kérdést az uniós képviselő posztja végén. 

Mint ismert, ifj. Lomnici Zoltán többek között azt állította egy televíziós adásban, hogy külső támadás okozta a forint gyengülését, ami miatt vizsgálatot indíthat az Alkotmányvédelmi Hivatal, illetve a Büntető-törvénykönyv is szankcionálja a tiltott piaci befolyásolást. 

Miután tegnap a BRFK közölte, az ügyben megszüntették a nyomozást, a Századvég jogi szakértője az Origo megkeresésére úgy nyilatkozott, "a jogalkotó nem a szólásszabadság alkotmányos jogát kívánta korlátozni, hanem a rendkívüli jogrend alapját képező veszélyhelyzet elhárítását célzó védekezés eredményességét akadályozó vagy meghiúsító cselekményeket szankcionálni".

Később a Századvég is kiadott egy közleményt, azt írták, hogy "Soros György hazai támogatóinak nem sikerült elhallgattatnia ifj. Lomnici Zoltánt".