A rendőrök mindenkit figyelmeztetnek, legyenek fokozottan óvatosak a vasúti átjáróknál.

Kiskunfélegyháza tanyás körzetében, egy földúton közlekedett október 24-én egy 59 éves helyi férfi egy Hondával délután 4 körül.

A férfi az utat keresztező vasúti átjáróhoz érkezve nem nézett szét, mielőtt a sínekre hajtott, így összeütközött egy érkező személyvonattal. A baleset során a sofőr súlyosan megsérült, a vonatban és az autóban pedig anyagi kár keletkezett. 

A szabadlábon védekező sofőrt a rendőrök gondatlanságból elkövetett szabályszegéssel gyanúsítják, a nyomozást befejezték, az iratokat pedig a napokban megküldték az illetékes ügyészségre.

A rendőrök minden közlekedőt arra figyelmeztetnek, hogy tartsák be a KRESZ szabályait, mely szerint szerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal, és a közúti jelzések figyelembe vételével szabad.

Forrás: Police.hu

Biztosítatlan vasúti átjáróra csak akkor szabad ráhajtani, ha a sofőr meggyőződött arról, hogy az átjáró felé egyik irányból sem érkezik vonat, illetve az autóval legalább 5 km/h sebességgel való, folyamatos áthaladásra van lehetőség.