Arra akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy a határkerítést és a tranzitzónát bontsa le

Hercegszántói határkerítés.
Hercegszántói határkerítés.
Vágólapra másolva!
Magyarországon a Fidesz-KDNP többsége és a kormány mindent megtesz azért, hogy a továbbiakban is megmaradjon a kerítés, az élőerős katonai-rendőri őrizet, és továbbra is működjenek a tranzitzónák - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a közmédiának a röszkei tranzitzónánál.
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd elmondta: az Európai Unió luxemburgi székhelyű bíróságának döntése arra akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy a határkerítést és a tranzitzónát bontsa le. Pedig - mint kiemelte - már hat éve, a 2015-ös nagy migrációs hullám óta, a határkerítés, a határt védő rendőrök és katonák, valamint a tranzitzóna együtt szolgálják Magyarország és Európa békéjét, biztonságát. Most a "Soros-hálózat emberei" szeretnék ezt megszüntetni. Ez szöges ellentétben áll a magyar emberek akaratával és az alaptörvénnyel.

Határkerítés Hercegszántó térségében Forrás: police.hu

Kiemelte: különösen veszélyes ez a koronavírus-helyzet kapcsán. Most újra meg fogják nyitni a határokat Európában. Márpedig a határok megnyitásával meg fog erősödni a migrációs nyomás - tette hozzá.

Az elmúlt két hónapban a koronavírus-járvány miatt hozott nemzeti határlezárások következtében nem volt akkora a migrációs mozgás, de már pénteken 37 esetben történt elfogás a magyar határon - közölte az államtitkár.
Most azon kívül, hogy megakadályozzák "ingyenélők és terroristák" bejutását Európába, meg kell akadályozni azt is, hogy a koronavírussal fertőzött helyekről, a gócpontokról migránsok jöjjenek be - hangsúlyozta Németh Szilárd.