Kiraboltak egy budapesti dohányboltot fegyveresek

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Fegyveresen elkövetett rablás és személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanújával vettek őrizetbe két férfit, mert április 1-én kiraboltak egy dohányboltot. Most fogták el őket a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

A dohánybolti alkalmazott hívta a rendőröket azzal, hogy április 1-jén 20 óra körül két, maszkot viselő férfi lépett be egy Budaörsi úton lévő dohányboltba.

Azt mondta, őt magát fegyverrel fenyegették meg, és meg is kötözték.

Végül félmillió forinttal elmenekültek a helyszínről.

Az ügyben a BRFK Nyomozó Főosztály Rablási Osztálya fegyveresen elkövetett rablás miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak az üzletben. A nyomok rögzítése mellett lefoglalták a bolt és a környéken lévő kamerák felvételeit is. Ezek segítségével sikerült rájönniük, ki lehet az egyik fegyveres.

Elfogatóparancsot adtak ki a 31 éves Sz. Zsolt ellen.

Május 14-én, csütörtökön a Gödöllői Rendőrkapitányság járőrei fogták el a férfit, és adták át a BRFK Rablási Osztály nyomozóinak. Egy nappal később a társa is meglett. A 40 éves Sz. Lajost május 15-én, a budapesti tartózkodási helyén fogták el. A rabláshoz használt autó is előkerült, a SsangYong típusú terepjárót is lefoglalták.

Forrás: Police.hu

A BRFK Rablási Osztály nyomozói Sz. Zsoltot és Sz. Lajost fegyveresen elkövetett rablás és személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.